Πολιτική

Τζανακόπουλος για 12 μίλια: Η Ελλάδα δεν θα διαπραγματευτεί την εθνική της κυριαρχία

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με κανέναν για να ασκήσει δικαιώματα που απορρέουν από την εθνική της κυριαρχία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των 12 ναυτικών μιλίων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο είπε πως δεν υπάρχει κάτι που να κρύβεται πίσω από την απόφαση η επέκταση να γίνει σταδιακά με νόμο. “Συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα στη σύσκεψη του ΥΠΕΞ. Διερευνήθηκαν οι διάφορες δυνατότητες για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πράξη από τη μεριά της ελληνικής Πολιτείας και θεωρήθηκε ότι ο νόμος είναι ο πιο γρήγορος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Δεν υπάρχει κάτι, το οποίο να κρύβεται πίσω από αυτή την επιλογή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι δεν αλλάζει η εξωτερική πολιτική της χώρας, “η ουσία είναι ότι επιλέγουμε τη σταδιακή επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, αρχής γενομένης από το Ιόνιο, πράγμα το οποίο αποτελεί και τον πυρήνα της πολιτικής του ΥΠΕΞ. Τώρα, οι τεχνικές λεπτομέρειες, το αν αυτό θα γίνει με Προεδρικό Διάταγμα ή με νόμο, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θέσουν σε αμφισβήτηση ακριβώς αυτή την ουσία, αυτό τον πυρήνα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας”.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι εξετάζεται και η δυνατότητα να συγκληθεί το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία άγνοια επί του διεθνούς δικαίου λέγοντας πως “η αντιπολίτευση θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτική, διότι με τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται, στην πραγματικότητα είναι εκείνη που δίνει επιχειρήματα στον οποιονδήποτε θέλει να διαπραγματευτεί ή επιδιώκει να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή κόντρα ΠΑΣΟΚ - Σπανάκη για ακίνητο που μισθώνουν τα ΕΛΤΑ: «Σιγή ασυρμάτου από το Μαξίμου» - «Δεν εισπράττω ούτε ένα ευρώ»
Η Χαριλάου Τρικούπη θέτει ζήτημα πολιτικής ηθικής, ενώ ο υφυπουργός κάνει λόγο για «ανήθικη επίθεση» και «χυδαιότητες» και επιχειρεί να αντιστρέψει τα πυρά 
Βασίλης Σπανάκης, ΠΑΣΟΚ
Xάρης Δούκας: Μου λένε να μαζέψω τα πατίνια αλλά δεν μου επιτρέπεται, δεν πολέμησα το έργο στη Βασιλίσσης Όλγας
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, ο δήμος δεν είχε τη δυνατότητα να επιβάλει ουσιαστικούς περιορισμούς, καθώς οι άδειες δίνονταν από το υπουργείο και όχι από τον ίδιο τον δήμο
Δεύτερη ημέρα εργασιών του 4ου τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του taekwondo στο Παλαιό Φάληρο. Σάββατο 28 Μαρτίου 2026  (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ