weather-icon °C AΘΗΝΑ

Τζανακόπουλος για ΠΑΟΚ: Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για προνομιακή μεταχείριση ποδοσφαιρικής ομάδας

Τζανακόπουλος για ΠΑΟΚ: Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για προνομιακή μεταχείριση ποδοσφαιρικής ομάδας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε για τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, πως “πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν”. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως “στο πλαίσιο αυτό παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη γρήγορη επιστροφή των δύο αξιωματικών στη χώρα μας”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί ομηρίας των Ελλήνων στρατιωτικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το είπε μεταφορικά, τονίζοντας πως “δουλεύουμε στην κατεύθυνση για την ταχύτερη επιστροφή τους. Αυτή είναι η βούληση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του”.

ΠΑΟΚ και Ιβάν Σαββίδης

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και στις ντροπιαστικές εικόνες από το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ που έκαναν τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως η εμφάνιση του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, με το όπλο στην τσέπη “είναι μια καταδικαστέα ενέργεια που προσβάλλει τον φίλαθλο κόσμο…”.

“Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για προνομιακή μεταχείριση ποδοσφαιρικής ομάδας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να συγκρουστεί με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις εγκληματικές συμμορίες που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, να συγκρουστεί με όσα για χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε ανέθρεψαν με τον εναγκαλισμό τους με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα είτε απλά ανέχτηκαν», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στα έκτροπα που συνέβησαν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

«Η σημερινή κυβέρνηση συγκρούστηκε στην πράξη, όχι στα λόγια. Και τα βήματα που έγιναν είναι σημαντικά», είπε και ανέφερε συγκεκριμένα μέτρα:

– Με τον ορισμό τακτικών δικαστών για υποθέσεις της αθλητικής δικαιοσύνης.

– Με την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ τόσο με την ελληνική νομοθεσία και τα πρότυπα της FIFA/UEFA.

– Με την αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

– Με τη στενή συνεργασία της Πολιτείας με τη FIFA και την UEFA στον τομέα της διαφάνειας και της ισοτιμίας των αγώνων, την άρση του ελέγχου της διαιτησίας από τις ΠΑΕ και την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας στο πεδίο των οικονομικών, τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των ΠΑΕ.

Η κυβέρνηση έκανε αρκετά βήματα, όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερα δραστικά μέτρα, είπε και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, δίχως δεύτερες σκέψεις και αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος. Αποφάσεις δύσκολες και σκληρές για κάποιους που επιμένουν να μην δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό, στο ίδιο το άθλημα, τον κόπο και την προσπάθεια των αθλητών και φυσικά, στον φίλαθλο κόσμο. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν, με την πολύτιμη και απαραίτητη συμβολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να δώσουμε ένα τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό και την εικόνα της χώρας διεθνώς».

#TAGS MM