Πολιτική

Τζανακόπουλος για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Ποιον φοβούνται ΝΔ και Βενιζέλος;

Η αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης είναι το νέο πεδίο σφοδρότατης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με μεταμεσονύχτια δήλωσή του, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η θητεία των επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων λήγει στις 30 Ιουνίου και, κατά την αντιπολίτευση, η κυβέρνηση μετέθεσε τις εκλογές για τις 7 Ιουλίου ώστε να μπορέσει να είναι εκείνη που θα επιλέξει τους νέους επικεφαλής σε Άρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο. Η θέση αυτή, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσβάλει τους θεσμούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως «για άλλη μια φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης».

«Η χώρα έχει Σύνταγμα, έχει κυβέρνηση, έχει έννομη τάξη που καθορίζει αρμοδιότητες. Μάλλον κάποιοι θέλουν οι θεσμοί να μείνουν ακέφαλοι ενόψει εκλογών. Γιατί η ΝΔ ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης κατά το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και του νόμου; Ποιον αλήθεια φοβούνται;», αναφέρει επίσης στη δήλωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε νέους στο «Forbes 30 under 30»: Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα και έχουμε κάθε λόγο να το υποστηρίξουμε
«Στέλνουμε μήνυμα στη νέα γενιά ότι αν είσαι κάτω από 25 ετών, από 1.1.2026 δεν θα πληρώνεις καθόλου φόρο εισοδήματος και αν είσαι από 25 μέχρι 30 ετών θα πληρώνεις φόρο 9%», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Forbes 30 under 30»
Παναγιώτης Λαφαζάνης για το βιβλίο Τσίπρα: Είναι πολιτική αυτοκτονία, σκέψη πολιτικού βρυκόλακα να τα βάζει με όλους και να βγάζει λάδι τον εαυτό του
«Τον Αλέξη Τσίπρα το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η πρωθυπουργική καρέκλα. Τίποτα άλλο. Ήταν κυνικός και αδίστακτος. Εγώ τον έβλεπα και φοβόμουν»
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Μόσχα το 2015
10
Νίκος Μωραΐτης: Απόλυτα συμβατή με τη μεγαλομανία Κασσελάκη η φράση «πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου στο Μαξίμου»
«Δεν πειράζει, ας φύγουν, το θέμα είναι ότι έχουμε ένα μεγάλο asset, έχουμε έναν Πρόεδρο ο οποίος μπορεί να αφήσει αποτύπωμα στην Ελλάδα εν δυνάμει μεγαλύτερο και από του Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι δεν είναι;»
Ο Νίκος Μωραΐτης 5