Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τζανακόπουλος για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Ποιον φοβούνται ΝΔ και Βενιζέλος;

Τζανακόπουλος για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Ποιον φοβούνται ΝΔ και Βενιζέλος;
Φωτογραφία InTime News

Η αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης είναι το νέο πεδίο σφοδρότατης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με μεταμεσονύχτια δήλωσή του, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η θητεία των επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων λήγει στις 30 Ιουνίου και, κατά την αντιπολίτευση, η κυβέρνηση μετέθεσε τις εκλογές για τις 7 Ιουλίου ώστε να μπορέσει να είναι εκείνη που θα επιλέξει τους νέους επικεφαλής σε Άρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο. Η θέση αυτή, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσβάλει τους θεσμούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως «για άλλη μια φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης».

«Η χώρα έχει Σύνταγμα, έχει κυβέρνηση, έχει έννομη τάξη που καθορίζει αρμοδιότητες. Μάλλον κάποιοι θέλουν οι θεσμοί να μείνουν ακέφαλοι ενόψει εκλογών. Γιατί η ΝΔ ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης κατά το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και του νόμου; Ποιον αλήθεια φοβούνται;», αναφέρει επίσης στη δήλωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις