Πολιτική

Τζανακόπουλος για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Ποιον φοβούνται ΝΔ και Βενιζέλος;

Η αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης είναι το νέο πεδίο σφοδρότατης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με μεταμεσονύχτια δήλωσή του, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η θητεία των επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων λήγει στις 30 Ιουνίου και, κατά την αντιπολίτευση, η κυβέρνηση μετέθεσε τις εκλογές για τις 7 Ιουλίου ώστε να μπορέσει να είναι εκείνη που θα επιλέξει τους νέους επικεφαλής σε Άρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο. Η θέση αυτή, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσβάλει τους θεσμούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως «για άλλη μια φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης».

«Η χώρα έχει Σύνταγμα, έχει κυβέρνηση, έχει έννομη τάξη που καθορίζει αρμοδιότητες. Μάλλον κάποιοι θέλουν οι θεσμοί να μείνουν ακέφαλοι ενόψει εκλογών. Γιατί η ΝΔ ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης κατά το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και του νόμου; Ποιον αλήθεια φοβούνται;», αναφέρει επίσης στη δήλωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης εναντίον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγώνας δρόμου στο ΠΑΣΟΚ για να μην παραγραφούν οι ευθύνες στελεχών της ΝΔ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε «Τρία ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι είναι απολύτως υπεύθυνος για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Νίκος Ανδρουλάκης
Άλλο Βορίδης, άλλο Αυγενάκης: Σκέψεις στην κυβέρνηση για Προανακριτική μόνο για έναν εκ των δύο πρώην υπουργών
Για τον Βορίδη υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, για τον Αυγενάκη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι διάλογοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με αναφορές στο όνομα του, φέρεται να επιβαρύνουν τη θέση του
Αυγενάκης και Βορίδης 4