Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τζανακόπουλος για Τσίπρα στο κότερο: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν έκανε διακοπές;

Παναγοπούλου Τσίπρας

Αυτή την απάντηση είχε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος για τον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά την παραδοχή της Κατερίνας Παναγοπούλου ότι παραχώρησε το κότερό της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το καλοκαίρι του 2018 για να κάνει διακοπές.

«Ο πρωθυπουργός δεν έχει βίλα μεσοτοιχία στην Τήνο με τον κ. Χριστοφοράκο ούτε έχει πλουτίσει από την πολιτική για να του ανήκουν δεκάδες πολυτελή ακίνητα στην Αθήνα και στο Παρίσι», είπε ο κ. Τζανακόπουλος. Επίσης, είπε: «Η κα Παναγοπούλου είναι άμισθη σύμβουλος, συνεργάτης του πρωθυπουργού και δικαιούται να φιλοξενήσει τον πρωθυπουργό τον 15Αύγουστο για δυο τρεις μέρες ανάπαυλας. Τον κάλεσε τον φιλοξένησε και αυτό είναι όλο. Θα επιλέξουμε εμείς να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ και τον κ. Πορτοσάλτε το δημοσιογραφικό επίπεδο του οποίου όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν;», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι 20 μέρες μετά την φωτιά στο Μάτι με 101 νεκρούς δεν συνιστά πολιτική είδηση ότι ο πρωθυπουργός έκανε διακοπές τον δεκαπενταύγουστο σε κότερο. Είπε ακόμα ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και ο ίδιος διακοπές στο εξοχικό του ή και κάπου αλλού.

Μίλησε για τοξικότητα, για υποκρισία και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι αναπαράγει κίτρινες ειδήσεις την συγκεκριμένη χρονική στιγμή γιατί έρχονται θετικά μέτρα. Ως κίτρινες ειδήσεις χαρακτήρισε την υπόθεση Πολάκη, το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για το Μάτι και το θέμα των διακοπών του πρωθυπουργού σε κότερο εφοπλιστή.

«Κάνουν αντιπολίτευση με κλεμμένες φωτογραφίες. Είναι μια τακτική που υιοθετούν απέναντι μας από το 2012», είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι υποστηρικτής των ελίτ.

Νωρίτερα, αναφερόμενος στην πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ για τον Παύλο ο κ. Τζανακόπουλος είπε:

Εμείς καταθέτουμε μομφή στον Κυριάκο Μητσοτάκη που θέλει να επαναφέρει ένα καθεστώς σήψης διαφθοράς και διαπλοκής, είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι σε πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι έχει καταρρεύσει η αντιπολιτευτική του τακτική, καθώς επένδυσε σε ένα καταστροφολογικό σενάριο, ότι δεν θα βγούμε στις αγορές, ότι δεν θα μειωθεί η ανεργία και λοιπά.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πολιτικό αφήγημα και γι’ αυτό εργαλειοποίησε την ίδια την αναπηρία, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ αναφερόμενος στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, τόνισε ότι εκεί τον πρώτο λόγο θα έχουν οι προγραμματικές θέσεις των κομμάτων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις