Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η Γεννηματά πήρε διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη

Επίθεση σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά εκφράζει και εκπροσωπεί τον προοδευτικό κόσμο της χώρας, ενώ παρατήρησε πως η Φώφη Γεννηματά έχει από μόνη της “πάρει διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη και δεν μπορεί να ζητάει τα ρέστα”.

Ακόμη ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε και για τεράστιες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας καθώς όπως υποστήριξε με τον λόγο της έδωσε κάλυψη στον εθνικισμό και την ακροδεξιά να σηκώσει κεφάλι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

[read4more]

«Η μετατόπιση αυτή είναι διαρκής και στην πραγματικότητα βλέπουμε μια μεταμόρφωση της ΝΔ, από ένα κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα σε ένα κόμμα υβρίδιο, μεταξύ του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της πιο σκληρής εθνικιστικής δεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε απολύτως την πολιτική Σαμαρά, για λόγους που έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι εξαρτάται από ακροδεξιά ομάδα του κ. Σαμαρά για να παραμένει στην ηγεσία της ΝΔ. Έχει τεράστια ευθύνη για το ότι νομιμοποίησε, συγκάλυψε, κάλυψε, προστάτεψε αυτές και τις ακροδεξιές και εθνικιστικές ομάδες, όχι μόνο με τον λόγο, αλλά καταλήγοντας ακόμα να υιοθετεί και τις πρακτικές τους».

Όσον αφορά τις χθεσινές διαμαρτυρίες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, την ώρα που μιλήσου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε: «Η εκδήλωση αυτή είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον προοδευτικό κόσμο της Κατερίνης, παρά το γεγονός ότι διάφορα ακροδεξιά στοιχεία προσπάθησαν, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, να στήσουν ένα σόου μίσους και διχαστικού λόγου. Εμείς προερχόμαστε από έναν πολιτικό χώρο που έχει αποδείξει ότι δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί ούτε να κάνει έστω και ένα βήμα πίσω στη μάχη απέναντι στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν φοβάται και την πολιτική σύγκρουση με τους εκπροσώπους της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανταλλάσσουμε συνταγές μαγειρικής και με ανθρωποφάγους».

Click4more: Τζανακόπουλος: Χαμός σε ομιλία στην Κατερίνη! «Προδότες είστε» του φώναζε νεαρή – video

Σε ερώτηση για την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά στις προσπάθειες για συγκρότηση του προοδευτικού κοινωνικού μετώπου ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «τ ο ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά, ιδιαίτερα, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Μα αντικειμενικά το κάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν τη στιγμή, αντικειμενικά, εκφράζει και εκπροσωπεί τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Δεν μιλάω μόνο για την Αριστερά, μιλάω για το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και αυτό φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε το μέτωπο υπεράσπισης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Η κ. Γεννηματά μόνη της πήρε διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη», πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Μόνη της οδήγησε το ΚΙΝΑΛ να υιοθετήσει την πολιτική ρητορική και την επιχειρηματολογία της Δεξιάς, όχι μόνο στην εξωτερική πολιτική, αλλά σε όλα τα ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με τις εργασιακές σχέσεις, με το κοινωνικό κράτος, με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Εδώ και επτά χρόνια, ίσως και παραπάνω, ο χώρος αυτός έχει ταυτιστεί απολύτως με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά και του κ. Μητσοτάκη. Επομένως, δεν είναι και σε θέση να ζητάει και τα ρέστα για το γεγονός ότι σήμερα, πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο πολιτικό φορέα έκφρασης των αναζητήσεων και των προσδοκιών του προοδευτικού κόσμου της χώρας», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 126
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 19