Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η Γεννηματά πήρε διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη

Επίθεση σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά εκφράζει και εκπροσωπεί τον προοδευτικό κόσμο της χώρας, ενώ παρατήρησε πως η Φώφη Γεννηματά έχει από μόνη της “πάρει διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη και δεν μπορεί να ζητάει τα ρέστα”.

Ακόμη ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε και για τεράστιες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας καθώς όπως υποστήριξε με τον λόγο της έδωσε κάλυψη στον εθνικισμό και την ακροδεξιά να σηκώσει κεφάλι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

[read4more]

«Η μετατόπιση αυτή είναι διαρκής και στην πραγματικότητα βλέπουμε μια μεταμόρφωση της ΝΔ, από ένα κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα σε ένα κόμμα υβρίδιο, μεταξύ του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της πιο σκληρής εθνικιστικής δεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε απολύτως την πολιτική Σαμαρά, για λόγους που έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι εξαρτάται από ακροδεξιά ομάδα του κ. Σαμαρά για να παραμένει στην ηγεσία της ΝΔ. Έχει τεράστια ευθύνη για το ότι νομιμοποίησε, συγκάλυψε, κάλυψε, προστάτεψε αυτές και τις ακροδεξιές και εθνικιστικές ομάδες, όχι μόνο με τον λόγο, αλλά καταλήγοντας ακόμα να υιοθετεί και τις πρακτικές τους».

Όσον αφορά τις χθεσινές διαμαρτυρίες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, την ώρα που μιλήσου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε: «Η εκδήλωση αυτή είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον προοδευτικό κόσμο της Κατερίνης, παρά το γεγονός ότι διάφορα ακροδεξιά στοιχεία προσπάθησαν, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, να στήσουν ένα σόου μίσους και διχαστικού λόγου. Εμείς προερχόμαστε από έναν πολιτικό χώρο που έχει αποδείξει ότι δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί ούτε να κάνει έστω και ένα βήμα πίσω στη μάχη απέναντι στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν φοβάται και την πολιτική σύγκρουση με τους εκπροσώπους της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανταλλάσσουμε συνταγές μαγειρικής και με ανθρωποφάγους».

Click4more: Τζανακόπουλος: Χαμός σε ομιλία στην Κατερίνη! «Προδότες είστε» του φώναζε νεαρή – video

Σε ερώτηση για την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά στις προσπάθειες για συγκρότηση του προοδευτικού κοινωνικού μετώπου ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «τ ο ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά, ιδιαίτερα, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Μα αντικειμενικά το κάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν τη στιγμή, αντικειμενικά, εκφράζει και εκπροσωπεί τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Δεν μιλάω μόνο για την Αριστερά, μιλάω για το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και αυτό φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε το μέτωπο υπεράσπισης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Η κ. Γεννηματά μόνη της πήρε διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη», πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Μόνη της οδήγησε το ΚΙΝΑΛ να υιοθετήσει την πολιτική ρητορική και την επιχειρηματολογία της Δεξιάς, όχι μόνο στην εξωτερική πολιτική, αλλά σε όλα τα ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με τις εργασιακές σχέσεις, με το κοινωνικό κράτος, με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Εδώ και επτά χρόνια, ίσως και παραπάνω, ο χώρος αυτός έχει ταυτιστεί απολύτως με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά και του κ. Μητσοτάκη. Επομένως, δεν είναι και σε θέση να ζητάει και τα ρέστα για το γεγονός ότι σήμερα, πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο πολιτικό φορέα έκφρασης των αναζητήσεων και των προσδοκιών του προοδευτικού κόσμου της χώρας», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέτσολα για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να βασίζονται στην αλληλεγγύη μας»
Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επαναβεβαίωσε τη στήριξη σε Αθήνα και Λευκωσία - Είχε προηγηθεί κοινή δήλωση Κόστα και φον ντερ Λάιεν, που χαρακτήρισαν τη συμφωνία άκυρη και αντίθετη προς το Δίκαιο της Θάλασσας
Ρομπέρτα Μέτσολα
ΠΑΣΟΚ κατά Λαζαρίδη για την επίθεση στη Γιαννακοπούλου: «Να τον χαίρεται η ΝΔ – Η αξιοπιστία του είναι ανάλογη των πτυχίων του»
Η Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλει «χυδαία προσωπική επίθεση» του «γαλάζιου» βουλευτή και στρέφει τα πυρά της κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - «Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί» – Τι είπε για τα 12 ναυτικά μίλια
«Άκυρο και ανυπόστατο, δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών - Η ευρωπαϊκή αντίδραση, το καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου και η αιχμηρή απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά
Γιώργος Γεραπετρίτης 18
Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,4% η ΝΔ, στο 15,7% η ΕΛΑΣ, εκτός Βουλής Καρυστιανού και Συμμαχία Ελλήνων – Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες
Προβάδισμα 13,7 μονάδων για τη «γαλάζια» παράταξη έναντι του κόμματος Τσίπρα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία - Στο 10,5% η δυνητική ψήφος σε Σαμαρά
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης 31