Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η Ν.Δ. προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για την υπόθεση Novartis

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κατηγόρησε τη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με δηλώσεις του Αμερικάνου πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, για τη Novartis, κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Alpha, είπε πως το FBI ελέγχει το κατά ποσό πολυεθνικές εταιρείες αναπτύσσουν πολιτικές διαφθοράς, «δεν ελέγχουν πολιτικά πρόσωπα». Υπογράμμισε, δε, πως δεν μπορεί μια ξένη κυβέρνηση να στοχεύει σε πολίτες και υπενθύμισε ότι με την ίδια διαδικασία οι αμερικανικές Αρχές ξεκίνησαν την έρευνα για τη Siemens και κατόπιν προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων και στελεχών της εταιρείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως η ανακοίνωση της ΝΔ για τον κ. Πάιτ, εντάσσεται στην προσπάθειά της να δημιουργήσει εντυπώσεις, κάτι το οποίο δεν θα καταφέρει.

Σε ό,τι αφορά στη στάση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο εκπρόσωπος είπε πως «είθισται, όταν ένας πολιτικός κατηγορείται, να παραιτείται για λόγους ευθιξίας». Πάντως, κατέληξε, «ο καθένας κρίνει και κρίνεται στη βάση των επιλογών του».

Ερωτηθείς για πιθανή εμπλοκή του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην υπόθεση Novartis, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή και πως το μόνο που υπάρχει είναι μια μήνυση σε βάρος του κ. Κουρουμπλή από τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Παππάς: «Καλούμε τη νεολαία να βγει στον δρόμο» – «Οι μαζικές διαδηλώσεις είναι ανάσα για τη δημοκρατία»
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ συνδέει το κύμα κινητοποιήσεων στην Ευρώπη με το αυξημένο κόστος ζωής και ζητά μαζική συμμετοχή, μακριά από περιστατικά βίας
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας: «Υπ’ αριθμόν ένα παράγοντας αποσταθεροποίησης ο Μητσοτάκης» – Αιχμές για το αδιέξοδο της νέας γενιάς
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΕΛΑΣ περιέγραψε την πρόθεσή του να επικοινωνήσει με πολίτες, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να ακούσει τις εμπειρίες και τις αγωνίες τους
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα ξαναγυρίσει στις εποχές των λαϊκιστών που έταζαν ότι μπορούν «με έναν νόμο και με ένα άρθρο» να σκίζουν τα μνημόνια
«Σε ένα δύσκολο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι η γνώμη της Ελλάδος μετράει, όταν είναι σε θέση να καταθέτει μια πρόταση για το μεταναστευτικό και τώρα γίνεται ευρωπαϊκή πολιτική, αυτή είναι η καλύτερη απάντηση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σε πολίτες στο Λαύριο 27