Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η Ν.Δ. προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για την υπόθεση Novartis

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κατηγόρησε τη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με δηλώσεις του Αμερικάνου πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, για τη Novartis, κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Alpha, είπε πως το FBI ελέγχει το κατά ποσό πολυεθνικές εταιρείες αναπτύσσουν πολιτικές διαφθοράς, «δεν ελέγχουν πολιτικά πρόσωπα». Υπογράμμισε, δε, πως δεν μπορεί μια ξένη κυβέρνηση να στοχεύει σε πολίτες και υπενθύμισε ότι με την ίδια διαδικασία οι αμερικανικές Αρχές ξεκίνησαν την έρευνα για τη Siemens και κατόπιν προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων και στελεχών της εταιρείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως η ανακοίνωση της ΝΔ για τον κ. Πάιτ, εντάσσεται στην προσπάθειά της να δημιουργήσει εντυπώσεις, κάτι το οποίο δεν θα καταφέρει.

Σε ό,τι αφορά στη στάση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο εκπρόσωπος είπε πως «είθισται, όταν ένας πολιτικός κατηγορείται, να παραιτείται για λόγους ευθιξίας». Πάντως, κατέληξε, «ο καθένας κρίνει και κρίνεται στη βάση των επιλογών του».

Ερωτηθείς για πιθανή εμπλοκή του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην υπόθεση Novartis, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή και πως το μόνο που υπάρχει είναι μια μήνυση σε βάρος του κ. Κουρουμπλή από τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΕΛΑΣ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Δείτε live
Το παρών έχουν δώσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος μπήκε στην αίθουσα παρέα με τον Γιώργο Καραμέρο, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, καθώς και πλήθος συνεργατών και υποστηρικτών του Αλέξη Τσίπρα.
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ (Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη)
ΣΥΡΙΖΑ και ΕΛΑΣ κατά της κυβέρνησης για εξωδικαστικό: «Ανοίγει τον δρόμο για περισσότερους πλειστηριασμούς»
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο ιδιωτικό χρέος, ενώ η ΕΛΑΣ προειδοποιεί ότι οι νέες διατάξεις μετατρέπουν τον εξωδικαστικό σε εργαλείο αναγκαστικής εκτέλεσης
Businessman, contract signing or accountant working on financial investments. using a calculator financial documents analyze the report Real estate and home loan insurance
Η πρόταση της ΕΛΑΣ για την Αυτοδιοίκηση: Δημιουργία έως και 150 νέων δήμων, κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και οικονομική αυτονομία
Προτάσεις Τσίπρα για ανασχεδιασμό του Αυτοδιοικητικού Χάρτη, 100 - 150 νέοι Δήμοι, κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων , επαναφορά του δεύτερου γύρου για την εκλογή Δημάρχου/Περιφερειάρχη
Αλέξης Τσίπρας 9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε βιντεοκλήση με τον Κρίστοφερ Νόλαν και μίλησαν για την «Οδύσσεια»
Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, παραγωγές αυτού του βεληνεκούς λειτουργούν ως γέφυρα ανάμεσα στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και τη σύγχρονη κινηματογραφική δημιουργία
Τηλεδιάσκεψη Κρίστοφερ Νόλαν και Κυριάκου Μητσοτάκη 28