Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Πρέπει να διευθετηθούν πολλά για την αποκλιμάκωση με την Τουρκία

Τζανακόπουλος: Πρέπει να διευθετηθούν πολλά για την αποκλιμάκωση με την Τουρκία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν ήταν δύσκολη, τονίζοντας ότι έχουν μεσολαβήσει πολλά από το τελευταίο τετ α τετ των δύο ανδρών.

Ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “στο κόκκινο” αναφέρθηκε στην κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, στο περιστατικό με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς “που δημιουργεί πολλά προβλήματα στις σχέσεις μας με την Τουρκία” τονίζοντας πως Τσίπρας και Ερντογάν δεν είχαν να συζητήσουν μόνο τη θετική ατζέντα, αλλά πάρα πολλά ζητήματα που “πρέπει να διευθετηθούν για να μπορέσει να υπάρξει μια αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις μας”.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολίασε πως το γεγονός ότι έγινε η συνάντηση και ότι ειπώθηκαν πολλά για τα θέματα που μας απασχολούν «μας επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον».
Στο ερώτημα εάν η Ελλάδα εξετάζει άλλους τρόπους που θα κινηθεί για το θέμα των δύο Ελλήνων, είπε ότι εξαντλεί κάθε πολιτικό, διπλωματικό και νομικό μέσο που έχει στη διάθεση της και στο πλαίσιο αυτό θα περιμένει να δει τα επόμενα βήματα της Τουρκίας και από κει και πέρα θα έρθουν κι άλλες πρωτοβουλίες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις