Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Τζανακόπουλος στο Athens Pride 2018: “Να ανοίξει η συζήτηση για πολιτικό γάμο ομοφυλοφίλων”! [vid]

Τζανακόπουλος στο Athens Pride 2018

Χαιρετισμό απηύθυνε στο Athens Pride 2018 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και μάλιστα από το βήμα της διοργάνωσης έβγαλε… είδηση!

Στην εξέδρα του Athens Pride 2018, στην πλατεία Συντάγματος, ανέβηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή και τεράστια συγκίνηση που για πρώτη φορά έχω τη δυνατότητα να πω ότι η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παρούσα στο Pride».

Ο Τζανακόπουλος για το Athens Pride 2018

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως η γιορτή αυτή, «που καταφάσκει τη ζωή την ισότητα την ελευθερία την αγάπη τον έρωτα», είναι ταυτόχρονα «και μία κραυγή αγωνίας και κραυγή διεκδίκησης, όλων εκείνων οι οποίοι και οι οποίες έχουν βιώσει τις διακρίσεις στο σχολείο στη γειτονιά στο στρατό στην καθημερινή τους επαφή με το κράτος, για όλους και όλες εκείνους κι εκείνες που καθημερινά αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα. Κι αυτό «για να δικαιωθεί αυτό το παναθρώπινο αίτημα για ελευθερία και ισότητα».

Ανέφερε, μάλιστα, ως παραδείγματα το σύμφωνο συμβίωσης. Επίσης το δικαίωμα αναδοχής από lgbtqi ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά και την κατάργηση όλων εκείνων των απολιθωμένων, όπως είπε νόμων, που υπήρχαν στον ποινικό κώδικα.

«Πάνω από όλα», συμπλήρωσε, «το νομοσχέδιο που είναι πια νόμος του κράτους, που επιτρέπει στον καθένα και την καθεμιά να αυτοπροσδιορίζεται όπως εκείνος ή εκείνη νιώθει».

“Να ανοίξει η συζήτηση για πολιτικό γάμο ομοφυλοφίλων”

Είχε όμως και κάτι… ακόμη να πει. Τονίζοντας συγκεκριμένα: «Έχει έρθει η ώρα νομίζω πια. Και η ελληνική κοινωνία πρέπει να το κατανοήσει ότι οφείλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο των lgbtqi ζευγαριών».

Δείτε το βίντεο

https://www.facebook.com/d.tzanakopoulos/videos/480348982400746/

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις