Πολιτική

Τζανακόπουλος: Θα έχουμε υπεραπόδοση – Τέλος του χρόνου το κοινωνικό μέρισμα

Στο τέλος του χρόνου να καταλήξει η κυβέρνηση στο ύψος του ποσού για το κοινωνικό μέρισμα. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δηλώνει σίγουρος ότι θα υπάρξει υπεραπόδοση και κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι θέλει να στοχοποιήσει τον Πάνο Καμμένο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν υπάρχει ανησυχία για την επίτευξη των στόχων, διαβεβαιώνει με συνέντευξη του στην “Real News”, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Με δεδομένη και την πέρα από κάθε προσδοκία πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ θα έχουμε εκ νέου δημοσιονομική υπεραπόδοση».

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος συμπληρώνει πως «προς το τέλος του έτους θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα θα καταλήξουμε και στο ύψος του ποσού του κοινωνικού μερίσματος».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα φοροελαφρύνσεων υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει ρυθμίσεις φορολογικής ελάφρυνσης των χαμηλότερων εισοδημάτων αλλά και συγκεκριμένες φορολογικές ελαφρύνσεις στο πλαίσιο των αντιμέτρων.

«Στόχος είναι η συνεισφορά όλων των πολιτών ανάλογα με την πραγματική τους φοροδοτική ικανότητα πράγμα που σημαίνει ότι είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε και τον αγώνα ενάντια στη μεγάλη φοροδιαφυγή» τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός Επικρατείας αφήνει αιχμές για την κριτική της αντιπολίτευσης αναφορικά με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων τονίζοντας ότι η μόνη κυβέρνηση που πέτυχε σοβαρή μείωση, μια συγκεκριμένη και χειροπιαστή συμφωνία για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους είναι η σημερινή.

Οι γερμανικές εκλογές

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών με αιχμή την αύξηση των ποσοστών και την είσοδο στη Βουλή του ακροδεξιού κόμματος, ο κ. Τζανακόπουλος απαντά πως «πρόκειται για μια εξέλιξη που είναι προφανώς ανησυχητική και θα έπρεπε επιτέλους να προβληματίσει και τις πολιτικές ελίτ στην Ευρώπη και την Γερμανία».

Επίσης υπογραμμίζει πως αυτή η εξέλιξη σχετίζεται με τις πολιτικές απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και εν γένει με την ασκούμενη πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη.

Για την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η γερμανική κυβέρνηση θα διαχειριστεί το ελληνικό ζήτημα.

Ο Χρυσόγονος, ο Καμμένος και η πετρελαιοκηλίδα

«Ο κος Χρυσόγονος εδώ και τρία χρόνια διαφοροποιούνταν από την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε υπαρκτή ή ανύπαρκτη ευκαιρία», είναι το σχόλιο του Δημήτρη Τζανακόπουλου για την απόφαση της Σοσιαλιστικής Τάσης να θέσει σε ψηφοφορία στα μέλη της την παραμονή της ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την υπόθεση του Πάνου Καμμένου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρεώνει στη ΝΔ προσπάθεια στοχοποίησης του υπουργού Άμυνας και παράλληλα επισημάνει πως « η κυβέρνηση έχει την δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της βουλής».

Για την υπόθεση του ναυαγίου του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» , ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επαναλαμβάνει πως η θέση της κυβέρνησης δεν είναι η επικοινωνιακή διαχείριση αλλά το ουσιαστικό αποτέλεσμα, «αυτό που μένει τώρα είναι η απόδοση των ευθυνών για το ναυάγιο, η αυστηρότατη τιμωρία των υπαιτίων αλλά και μια μεγάλη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου» προσθέτει.

Για τις επενδύσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει πως παρατηρείται τεράστιο ενδιαφέρον από εγχώριους αλλά και ξένους επενδυτές και υπογραμμίζει πως κατά τη θητεία της κυβέρνησης ξεμπλόκαραν σχέδια ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ. Ειδικά για το Ελληνικό σημειώνει «κάνουμε το παν ώστε μια πολύπλοκη νομική και διοικητική υπόθεση να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην δημιουργηθούν ανυπέρβλητα εμπόδια στο μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης 6
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
14
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
8
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
22
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9