Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Αναληθείς οι πληροφορίες για εφαρμογή μέτρων από το 2018

Τζανακόπουλος: Αναληθείς οι πληροφορίες για εφαρμογή μέτρων από το 2018

«Στερούνται αλήθειας οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί εφαρμογής των μέτρων που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση από το 2018, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κάλεσε μάλιστα όλες τις πλευρές να είναι προσεκτικές ως προς τις διαρροές. Ο κ. Τζανακόπουλος, είπε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας με βάση το πλαίσιο που συμφωνήθηκε στο Eurogroup και οι δημοσιεύσεις για απαιτήσεις των δανειστών έξω από το συγκεκριμένο πλαίσιο στερούνται αλήθειας.

«Δεν υπάρχει καμιά συζήτηση για εφαρμογή των σχετικών μέτρων από το 2018. Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται στο πεδίο και όχι μέσω διαρροών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι απαιτείται χρόνος για να αποφασιστεί το μείγμα πολιτικής που θα εφαρμοστεί από το 2019 και πρόσθεσε ότι είναι εφικτός ο στόχος ολοκλήρωσης της τεχνικής συμφωνίας πριν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Θα ακολουθήσει η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Εξετάζονται αυτή τη στιγμή στις διαπραγματεύσεις μεταρρυθμίσεις με σημείο εκκίνησης το 2% του ΑΕΠ, ωστόσο, αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι μικρότερο, είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι τα μέτρα θα έχουν και θετικό και αρνητικό δημοσιονομικό πρόσημο, όμως ο δημοσιονομικός αντίκτυπος θα είναι μηδέν, εφόσον το 2018 έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τον στόχο του 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Είπε ακόμα ότι μέτρα και αντίμετρα θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε