Πολιτική

Τζανακόπουλος για Φίλη: Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς δεν είναι μαθητής

Την πρώτη του ενημέρωση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φορώντας γραβάτα και οι ερωτήσεις που δέχθηκε ήταν πολλές. Ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε για την αποπομπή Φίλη από την κυβέρνηση αλλά και εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για το Νίκο Φίλη ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «ο ανασχηματισμός δεν έχει μεταβάλει την κυβερνητική πολιτική. Ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αποφασίσει τα καταλληλότερα πρόσωπα για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής».

Είπε ακόμα ότι το πότε και ποιος και με ποια στρατηγική θα ανοίξει μέτωπα και ρήξεις είναι προϊόν συλλογικής απόφασης. η πιο χαρακτηριστική ατάκα όμως ήταν: «ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς δεν είναι μαθητής. Ο πρωθυπουργός αποφασίζει με βάση την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής».

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «Άκρως επικίνδυνο για τη χώρα το σχέδιο της Ν.Δ». Όπως υποστήριξε, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης, ζητώντας διαρκώς εκλογές. Στόχος της, είπε, είναι να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, καθώς το πρόγραμμά της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περικοπές συντάξεων και μισθών, απολύσεις στο Δημόσιο και ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας.

«Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της, θα βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη της κρίσης», πρόσθεσε. Για τα ραδιοτηλεοπτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη δέσμευση της κυβέρνησης για «αποκατάσταση της νομιμότητας απέναντι στη γενικευμένη ανομία».

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και τις προτεραιότητες της χώρας για το αμέσως επόμενο διάστημα στις οποίες είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα ανέφερε πως πρώτη προτεραιότητα η τάχιστη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Δεύτερη προτεραιότητα η έναρξη της συζήτησης για τον προσδιορισμό των συγκεκριμένων μέτρων για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Τρίτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας στην ελληνική οικονομία. Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ως τέταρτη προτεραιότητα τη διαρκή ενασχόληση και τον προσανατολισμό της κυβέρνησης στα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος δέχθηκε και ερώτηση για τις δηλώσεις του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου ο οποίος μίλησε για 4ο Μνημόνιο και είπε: «το 4ο Μνημόνιο είναι η ατζέντα της ΝΔ. Η ΝΔ θέλει να αποτύχει η δεύτερη αξιολόγηση ώστε να επιβάλει σκληρή λιτότητα. Αυτή τη στρατηγική δεν θα την επιτρέψουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μετωπική» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στη Βουλή με φόντο το «Χωριάτικο» – Έδωσαν ραντεβού στα Χανιά
«Θα αλλάξω το εισιτήριο, θα βγάλω πρωινό για να τα πούμε», είπε ο Πολάκης με τον Γεωργιάδη να του απαντά: «Χαίρομαι που θα αλλάξεις την πτήση σου και θα είμαστε μαζί»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής 9
Κοινή δήλωση από Ελλάδα, ΕΕ, Κύπρο, Αίγυπτο, Μπαχρέιν και ΗΑΕ στον ΟΗΕ: Άκυρο και ανυπόστατο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Μήνυμα προς Άγκυρα και Τρίπολη μετά την κύρωση της συμφωνίας από τη λιβυκή Βουλή - Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη, Λαμπρινίδη και Γκουτέρες για το Δίκαιο της Θάλασσας
Γεραπετρίτης και Γκουτέρες 92
Κεραμέως για εργαζόμενους Pizza Fan και «Το Χωριάτικο»: «Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους»
««Το μείζον αυτήν την στιγμή είναι ότι όσο οι συμβάσεις εργασίας είναι ενεργές, ο εργοδότης έχει ευθύνη να πληρώσει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία» λέει η υπουργός
Νίκη Κεραμέως
Ο Μιχάλης Μπεκίρης αποχωρεί προσωρινά από το γραφείο Μητσοτάκη στη Βουλή: «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια»
Εν μέσω της αντιπαράθεσης για το πτυχίο και το ΦΕΚ διορισμού του, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «πρωτοφανή εκστρατεία προσωπικής στοχοποίησης»
Μιχάλης Μπεκίρης 47