Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: “Το ΔΝΤ αναθεώρησε 33 φορές προς τα πάνω τις προβλέψεις”! [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Αποτελεί για μας θετική εξέλιξη η κατά 33 (!) φορές προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. “Βέλη” για ΔΝΤ και Νέα Δημοκρατία.

Η χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ, την οποία το υπουργείο Οικονομικών υποδέχθηκε με μία ελαφρά… ειρωνεία, βρέθηκε στο επίκεντρο του briefing των δημοσιογράφων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Το φθινόπωρο του ’16, το ΔΝΤ προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% για το ’16. Τώρα αποδέχεται ότι το αποτέλεσμα βρίσκεται 7 φορές άνω του στόχου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει:

«Αποδεικνύεται ότι οι καθυστερήσεις που προκάλεσαν οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη δημοσιονομική απόδοση της χώρας ήταν αδικαιολόγητες. Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται με συγκεκριμένα επιχειρήματα και στόχους στις συζητήσεις στα πλαίσια της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ (21-23 Απριλίου). Βασικό επιχείρημα η υπεραπόδοση έναντι των στόχων, που εκτός από την ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, πλέον καταγράφεται και από το ΔΝΤ».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ακόμη πως σε κάθε περίπτωση «είναι απολύτως ανυπόστατα τα σενάρια για λήψη πρόσθετων μέτρων για το 2018, που βασίζονται στις χθεσινές εκτιμήσεις του Ταμείου».

Όπως τόνισε συγκεκριμένα, σταθερή θέση της ελληνικής πλευράς παραμένει η ανάγκη να προσδιοριστούν όσο το δυνατόν χαμηλότερα πλεονάσματα πέραν του 2018. «Επιδιώκουμε μια ουσιαστική και βιώσιμη λύση, που θα ορίζει συγκεκριμένα μεσοπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης του ελληνικού χρέους», είπε.

Δείτε στη συνέχεια του κειμένου ολόκληρο το βίντεο του briefing

Όπως επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται εντατικά ώστε να καταλήξουμε άμεσα σε συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει:

     —> ολοκλήρωση 2ης αξιολόγησης

     —> καθορισμό δημοσιονομικής πορείας μετά το τέλος του προγράμματος

     —> προσδιορισμό μεσοπρόθεσμων μέτρων για χρέος

     —> ένταξη ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ

     —> αναπτυξιακή ώθηση που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία

Απάντηση στη ΝΔ με… βίντεο

Αντί απάντησης στην “προπαγάνδα της ΝΔ και των φιλικών της MME σε σχέση με τα έργα του εθνικού οδικού δικτύου”, ο Δημήτρης Τζανακόπολος παρέπεμψε στο βίντεο που έχει αναρτήσει ο υπουργός Υποδομών στα social media:

Δείτε το επίμαχο βίντεο, που έχει τίτλο “Αυτοί, απλώς, μιλούσαν. Εμείς ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ”

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ

Αναφορικά με τη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:

«Στη μεγάλη προσπάθεια των ελληνικών αρχών στα πολλαπλά επίπεδα διαπραγματεύσεων, η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται φανατικά απέναντι! Ποντάρει τα πάντα σε χάος και καταστροφή και κατηγορεί την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις την ώρα ταυτίζεται με τις πλέον ακραίες θέσεις δανειστών.

Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μόνο υπόσχεται πως θα υλοποιήσει «τόσα και άλλα τόσα» από όσα απαράδεκτα έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων! Όσο η ΝΔ κυβέρνησε τον τόπο, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τα κρίσιμα ζητήματα που είναι σήμερα στην ατζέντα και αφορούν το μέλλον της χώρας και, μάλιστα, θεωρούσε το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο και αναζητούσε πιστοποιητικά βιωσιμότητας ενώ αποδέχονταν στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων 4 και 4,5% μέχρι το 2030!».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε