Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τζέφρι Πάιατ: Η αμερικανική κεφαλαιαγορά θα ενισχύσει τις ελληνικές επιχειρήσεις

Τζέφρι Πάιατ: Η αμερικανική κεφαλαιαγορά θα ενισχύσει τις ελληνικές επιχειρήσεις

«Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να στηρίζουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας», τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος «Roots», ενός προγράμματος στήριξης και βοήθειας startup και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο υλοποιείται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο Τζέφρι Πάιατ, αφού υπογράμμισε τις καλές μακροχρόνιες σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, επισήμανε ότι η αμερικανική κεφαλαιαγορά θα στηρίζει το πρόγραμμα και οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τις ελληνικές, όπως διαφάνηκε και στη διάρκεια της ΔΕΘ.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, τονίζοντας ότι είναι ημέρα θρήνου για τις ΗΠΑ για τον θάνατο ενός Προέδρου που ενέπνευσε τους Αμερικανούς.

Τι είναι το Roots

Το «Roots» είναι μια πρωτοβουλία του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, που στοχεύει στην ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών των καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε χρηματοδότηση, μέσω της κινητοποίησης του ευρύτερου οικοσυστήματος της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Έχει ως στόχο να υποστηρίξει την καινοτομία και να βοηθήσει φιλόδοξους επιχειρηματίες να προετοιμαστούν για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους, διευκολύνοντας τη μεταφορά γνώσης και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Το πρόγραμμα προσφέρει πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο εμπειρογνωμόνων, ευκαιρίες κατάρτισης και καθοδήγησης που θα επιτρέψει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να φτάσουν στο σημείο της επενδυτικής ετοιμότητας. Πρόκειται για μία πλατφόρμα προετοιμασίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την άντληση κεφαλαίων και το πρόγραμμα θα υποστηρίζει τις επιχειρήσεις μέσω συμβούλων.

Η ιδέα του προγράμματος ανήκει στον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, την οποία κατέθεσε στο διευθύνοντα σύμβουλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σ. Λαζαρίδη, με στόχο την ανάσχεση της φυγής Ελλήνων και ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γ. Χατζηνικολάου, επισήμανε ότι «φιλοδοξία του προγράμματος είναι να προετοιμάσουν τη νέα φουρνιά των επιχειρήσεων για την άντληση κεφαλαίων και να ενισχύσει τον ρόλο της κεφαλαιαγοράς ως πηγή χρηματοδότησης της οικονομίας».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σ. Λαζαρίδης, τόνισε ότι το πρόγραμμα θα δυναμώσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας και σε συνεργασία με διεθνείς φορείς, όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, θα παρέχεται ένα ισχυρό δίκτυο επαφών και υποστήριξης στις ελληνικές επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, επισήμανε ότι το πρόγραμμα αποτελεί μία ολιστική πρόταση για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους για χρηματοδότηση από διεθνείς μάλιστα αγορές, αφού πρώτα καταστούν ελκυστικές και αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις εταιρειών μέσα από την ιστοσελίδα www.roots-program.com από τις 14 Δεκεμβρίου. Οι προτάσεις των εταιρειών θα αξιολογούνται από ειδική επιτροπή.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις