Πολιτική

Τζούφιο το αντάρτικο των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Ψηφίσθηκε ο αναπτυξιακός νόμος και η τροπολογία Μουζάλα

Τζούφιο… αντάρτικο από τους 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που με επιστολή τους απειλούσαν ότι εάν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δεν απέσυρε την τροπολογία του θα την καταψήφισαν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κανένας από τους υπογράφοντες βουλευτές Χρήστος Καραγιαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Πάλλης, και Χριστόφορος Παπαδόπουλος, στην κατ’ άρθρον ψηφοφορία δεν εμφανίσθηκε στην Ολομέλεια για να την καταψηφίσει και να «εκφράσουν έτσι τη διαφωνία τους εμπράκτως και σε κάθε περίπτωση δημόσια…» όπως τουλάχιστον έγραφαν στην επιστολή τους.

Έτσι η τροπολογία ψηφίσθηκε από ένα βροντερό «ΝΑΙ» από τους εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, εκφράζοντας τη σύσσωμη γνώμη των βουλευτών των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Η τροπολογία παρ’ όλο που δεν είχε τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, σύμφωνα με τον ΚτΒ, οι διαφωνούντες βουλευτές με την άποψη που εκφράζει ο εισηγητής του κόμματός τους μπορεί να διαφοροποιηθούν με το να είναι παρόντες στην αίθουσα και την στιγμή της ψήφισης του επίμαχου άρθρο να σηκωθούν και να δηλώσουν την αντίθετη με το κόμμα τους ψήφο.

Κάτι όμως που κανένας από τους 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπραξε! Δηλώνοντας, έτσι εμμέσως πλην σαφώς ότι τελικά μάλλον δεν είχαν και καμία ουσιαστική… διαφωνία.

Ο αναπτυξιακός νόμος ψηφίσθηκε, μετά από την διεξαγωγή ονομαστική ψηφοφορίας επί της Αρχης από 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (απουσίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης αλλά με επιστολή του δήλωσε ότι ένα ήταν παρών θα ψήφιζε θετικά) ενώ τον καταψήφισαν 101 βουλευτές και 12 «παρών» από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Επίσης τα άρθρα 3, 7 και 67 του αναπτυξιακού νόμου, που και αυτά είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία από το κόμμα της ΧΑ, ψηφίσθηκαν ως εξής:

Το άρθρο 3 του νομοσχεδίου ψηφίσθηκε από 234 βουλευτές, «κατά» ψήφισαν 31 βουλευτές.
Το άρθρο 7 ψηφίσθηκε από 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ «κατά» ψήφισαν 113 βουλευτες.
Και το άρθρο 67 ψηφίσθηκε από 152 βουλευτές, «κατά» 101 βουλευτές και 12 «παρών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 12
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16