Πολιτική

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Nα υπάρξει συνολική αναγνώριση των γενοκτονιών της Τουρκίας»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσκάλεσε και φιλοξένησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, Εκπροσώπους των Ποντίων, Ασσυρίων, Αρμενίων και Μικρασιατών, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών, Στέφανο Τανιμανίδη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε μετά τη συνάντηση ότι στόχος είναι να υπάρξει συνολική αναγνώριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της γενοκτονίας όλων αυτών των λαών από την Τουρκία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους, οι εκπρόσωποι αυτοί είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν – με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη – για πρώτη φορά με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ και να του θέσουν το διαχρονικό ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Βέμπερ: «Ποτέ ξανά»

Ο Πρόεδρος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος γνωρίζει καλά το ζήτημα λόγω σειράς επαφών που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τόνισε ότι το θέμα αυτό αφορά ιδιαίτερα το ΕΛΚ, το οποίο είναι ένα χριστιανοδημοκρατικό κόμμα που υπερασπίζεται τις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, ανέφερε ότι είναι μια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί και δήλωσε την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξη του ΕΛΚ στον αγώνα τους λέγοντας τη φράση: «Ποτέ Ξανά».

pont

pont

pont

Ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Weber για το χρόνο του, καθώς και για όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει για την προώθηση του δίκαιου αυτού αιτήματος και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους ότι πρόκειται, όχι μόνο για εθνικό, αλλά και για ευρωπαϊκό θέμα.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την προσπάθεια, ώστε με τον απαιτούμενο συντονισμό να υπάρξει συνολική αναγνώριση της γενοκτονίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις απειλές των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα: «Αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας»
«Η προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της ναυσιπλοΐας, παραμένει θεμελιώδης προτεραιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
ΥΠΕΞ
Μητσοτάκης από Γρεβενά για τον Ε65: «Η Ελλάδα των ημιτελών έργων ανήκει στο παρελθόν, απαντάμε με την αλήθεια των αποτελεσμάτων»
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον νέο αυτοκινητόδρομο σύμβολο της «Ελλάδας μιας νέας εποχής» και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση: «Τους αφήνουμε στο χθες»
Μητσοτάκης, Ε65
25
«Βραχυκύκλωμα» στο ΠΑΣΟΚ μετά τη στροφή Τσίπρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Οι αντικρουόμενες γραμμές Καρχιμάκη και Γιαννακοπούλου και το «άδειασμα» στον Δουδωνή
«Θα καταργήσουμε τον νόμο Πιερρακάκη και θα φτιάξουμε έναν νέο νόμο-πλαίσιο» - «Δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα»
Καρχιμάκης, Γιαννακοπούλου, Δουδωνής
Πέτσας: «Πάντα υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης με Σαμαρά και Καραμανλή» – «Ξεκάθαρα δεύτερος ο Τσίπρας στις εκλογές»
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο της αυτοδυναμίας, απορρίπτοντας τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας, και εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχασε το τρένο»
Καραμανλής και Σαμαράς