Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βαγγέλης Μπασιάκος: Το “αντίο” του Κώστα Καραμανλή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μπασιάκου. Την οδύνη του εξέφρασε και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ και βουλευτής, Ευάγγελος Μπασιάκος, πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 63 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη ανακοπή καρδιάς και τον βρήκε στο σπίτι τους νεκρό η σύζυγός του.

Γεννήθηκε στη Θήβα και ήταν παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου και πατέρας ενός γιού του Θανάση-Αριστείδη.
Ο Ευάγγελος Μπασιάκος ήταν δικηγόρος, Πολιτικός Επιστήμονας, LL.M., και εκλογόταν βουλευτής στην Βοιωτία.

Είχε σπουδάσει Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αγγλία στο Διεθνές Δίκαιο και στην Πολιτική Επιστήμη.

Είχε διατελέσει υφυπουργός, υπουργός, Μέλος Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διεθνών Οργανισμών, Τομεάρχης ΝΔ, ενώ ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ από την ίδρυσή τους.

Υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος με δήλωσή του εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια…

Αναλυτικά ανέφερε: «Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ τον στενό μου φίλο και συνεργάτη, Βαγγέλη Μπασιάκο. Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος. Αφιέρωσε τη ζωή του στη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των ανθρώπων της. Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε