Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βαξεβάνης προς ΝΔ: Εάν η Ζαχαράκη δεν ζητήσει συγγνώμη, θα σας ταράξω στην νομιμότητα

Βαξεβάνης προς ΝΔ: Εάν η Ζαχαράκη δεν ζητήσει συγγνώμη, θα σας ταράξω στην νομιμότητα

Την δική του απάντηση στην ΝΔ δίνει ο Κώστας Βαξεβάνης σχετικά με την μήνυση που έχει καταθέσει κατά της Σοφίας Ζαχαράκη. Ο δημοσιογράφος και εκδότης, τονίζει πως εάν η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ανακαλέσει τις κατηγορίες εις βάρος του, τότε θα αποσύρει την μήνυση που έχει κάνει.

Η ΝΔ υποστηρίζει πως ο Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της Σοφίας Ζαχαράκη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά τον διαπληκτισμό που είχαν οι δυό τους στον “αέρα” του Epsilon, όπου η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ τον χαρακτήρισε συκοφάντη καταδικασμένο από την δικαιοσύνη, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του γνωστού δημοσιογράφου.

Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ενημέρωσε πως «η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

Βαξεβάνης: Εάν ανακαλέσει τα όσα είπε, αποσύρω την μήνυση

“Σε ανάρτησή του ο κ. Βαξεβάνης στο documento.gr, αναφέρει: Η ΝΔ επέλεξε το ρόλο του Ζήκου της ελληνικής ταινίας. Αφού έστειλε την εκπρόσωπό της να με συκοφαντήσει σε τηλεοπτική εκπομπή του Εψιλον, τώρα όχι μόνο δεν αποδέχεται τις νομικές επιπτώσεις και το κόστος, αλλά παριστάνει τον πολιτικό Χατζηχρήστο και αντρειεύεται με απειλές.

Κατά την παρέμβασή μου στην τηλεοπτική εκπομπή, ζήτησα από την κυρία Ζαχαράκη να αναιρέσει τις συκοφαντίες και να ζητήσει συγνώμη για όσα ψευδώς μου απέδωσε. Η προσπάθειά μου μάλιστα ήταν κατ επανάληψη αλλά η εκπρόσωπος της ΝΔ επέλεξε συνειδητά, παρά τις προειδοποιήσεις μου, το ρόλο του τρολ των social media. Το πρωί έκανα ό,τι θα έκανε κάθε πολίτης που τον αποκαλούν «καταδικασμένο συκοφάντη» χωρίς να έχει καταδικαστεί ποτέ για συκοφαντία . Επέλεξα δηλαδή τη νομιμότητα, με την οποία η ΝΔ, απ ό,τι φαίνεται από την πληθώρα των άριστων μελών της που βρίσκονται στα χέρια του Εισαγγελέα, δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις.

Η ΝΔ προσπαθεί να δώσει πολιτικό χαρακτήρα σε ένα νομικό θέμα που αφορά την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής μου. Ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει την προσβλητική συμπεριφορά του (για την οποία επίσης θα καταφύγω στη Δικαιοσύνη) αποδίδοντάς μου χαρακτηρισμούς που όχι μόνο δεν δηλώνουν πολιτικό ήθος αλλά είναι και ποινικά κολάσιμοι. Με το Μαξίμου μπορεί να κάνει ο,τι θέλει, με εμένα όμως θα πληρώσει για την επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα μου. Ενημερώνω τον κύριο Μητσοτάκη πως εκτός από τη μήνυση εναντίον της κυρίας Ζαχαράκη έχω καταθέσει μήνυση και εναντίον του ανιψιού του και συνεργάτη του Φλώρου, ο οποίος επίσης αναζητείται από την Αστυνομία. Θα ακολουθήσουν αγωγές εναντίον του ίδιου και του Αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη για όσα έχουν πει εναντίον μου καταχρώμενοι τον πολιτικό τους ρόλο.

Αν η κυρία Ζαχαράκη φοβάται όσο φαίνεται από την ανακοίνωση της ΝΔ, ας ζητήσει έστω τώρα συγνώμη και θα αποσύρω τη μήνυση. Διαφορετικά εκτός από τις αποκαλύψεις , θα σας ταράξω και στη νομιμότητα”

ΝΔ: Ελάτε στα γραφεία μας να την συλλάβετε

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει αναλυτικά: «Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς.

Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος, όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα.

Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Βαξεβάνης – Ζαχαράκη: Πώς άρχισε ο “πόλεμος”

Νωρίτερα, σήμερα, ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε μήνυση κατά της Σοφίας Ζαχαράκη, για τις συκοφαντίες -σύμφωνα με το δημοσιογράφο- που εκστόμισε στη διάρκεια εκπομπής στο κανάλι Epsilon.

«Ο Βαξεβάνης είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη» υποστήριξε η κ. Ζαχαράκη ενώ συνομιλούσε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα. Στη συζήτηση παρενέβη τηλεφωνικά ο Κώστας Βαξεβάνης και της ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, ωστόσο η κ. Ζαχαράκη επέμεινε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις