Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Βαλαβάνη: Αυτό το Σαββατοκύριακο ο καννιβαλισμός χτύπησε κόκκινο! – Η φωτογραφία με τη μάνα μου είναι από το 2012!

Βαλαβάνη: Αυτό το Σαββατοκύριακο ο καννιβαλισμός χτύπησε κόκκινο! – Η φωτογραφία με τη μάνα μου είναι από το 2012!

– Δεν είπε τίποτα για την ταμπακιέρα η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών
– Η κα Βαλαβάνη ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής μετά και την λάσπη που όπως είπε έριξαν εναντίον της
– Για την επίμαχη φωτογραφία είπε ότι σε αυτή ήταν και ο σύζυγός της που πέθανε το Νοέμβριο
– Είπε ότι δεν ζηλεύει ούτε τον Τσακαλώτο ούτε τον αντικαταστάτη της
– Ποιούς ευχαρίστησε προσωπικά και με συγκίνηση

Για όλα, από το φορολογικό σύστημα, μέχρι και την υπόθεση με την μητέρα της και την ανάληψη των 200.000 ευρώ λίγο πριν την επιβολή των capital controls, μίλησε στην τελετή παράδοσης – παραλαβής η παραιτηθείσα αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Ωστόσο, ειδικά για το θέμα με την μητέρα της η κα Βαλαβάνη δεν μπήκε στην ουσία αλλά έμεινε στο να πει ότι η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε το διήμερο ήταν παλιά….

Η κα Βαλαβάνη άφησε πολλές αιχμές και για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί και δεν δίστασε να κάνει λόγο για καννιβαλισμό προς το πρόσωπό της αλλά και προς το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο ο καννιβαλισμός χτύπησε κόκκινο. Δεν αξίζει ο Γιανης Βαρουφάκης αυτό που του έκαναν και εγώ δεν αξίζω αυτό που έγινε εις βαρος μου. Ο νέος διευθυντής του Τρύφωνα Αλεξιαδη σήμερα το πρωί μου ειπε: “ήμουν μπροστά την Κυριακή στις 28/07 οταν για πρωτη φορα μας ειδοποίησαν για capital control και αν θέλεις να βγω να πω πότε μας ειδοποίησαν’, είπε η κα Βαλαβάνη και συνέχισε: «Δεν θα πω για τις υπόλοιπες αθλιότητες. Θα σας πω για μια πλαστή φωτογραφία που δείχνει την Βαλαβάνη που δεν μιλούσε με την μαμά της και λέει ότι είναι από μια εκδήλωση πριν από 20 μέρες στην Κρήτη. Να σας πως ότι κανεις από όσους την χρησιμοποίησαν πρόσεξε ότι φοράω μια τυρκουάζ μπλούζα ενώ δεν έχω βγάλει τα μαύρα απ’ όταν πέθανε ο άντρας μου. Είναι από μια εκδήλωση το καλοκαίρι του 2012. Δίπλα μου κάθεται ο άντρας μου αλλα είναι κομμένος. Έμαθα επίσης ότι με βάση αυτή τη φωτογραφία φτιάχτηκε μια σελίδα “Διώξτε την Βαλαβάνη από την Βουλή”. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δώσω την έδρα μου μετά από αυτό».

Στην αρχική τοποθέτησή της η κα Βαλαβάνη καλωσόρισε το νεο υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη.

«Παίρνει αυτή τη θέση μια δύσκολη εποχή. Ούτε τον Ευκλείδη ούτε τον Τρύφωνα ζηλεύω. Αυτή η θέση θα επανέλθει στα φυσιολογικά της. Όλο το προηγούμενο εξάμηνο ο υπουργός Οικονομικών ήταν στο εξωτερικό. Δούλευε σαν ένα χωριστό υπουργείο για την φορολογία. Αυτό που μας στέρησε την δυνατότητα μιας ουσιαστικής συνεργασίας και με τους δυο υπουργούς μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε κάποια πράγματα. Να ονειρευτούμε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Όμως τώρα γίνεται πολύ δύσκολη η πραγματοποίησή του. Τα βάρη που επιβάλλονται σήμερα δεν θα αναιρέσουν την αδικία που υφίστανται αυτοί που είναι οι δημιουργοί του πλούτου. Οι κινήσεις που κάναμε ήταν απλώς κλάδεμα κάποιων κλαδιών που ξέφευγαν από το δέντρο. Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και ο ΕΝΦΙΑ έμειναν και πληρώνονται», είπε.

Πρόσθεσε ότι μια πολυτέλεια που είχε ήταν αυτούς τους έξι μήνες ήταν να ζήσουμε χωρίς τρόικα. Αυτό μας επέτρεψε να νομοθετήσουμε έτσι όπως έπρεπε να κάνουμε. Αναφερόμενη στις δόσεις είπε «Η έκκληση που θέλω να κάνω είναι να κρατήσουν την ρύθμιση όσο μπορούν. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσπάθησαν να ρίξουν λάσπη. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο παρά τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί να μείνει το μέτρο της ρύθμισης».

Η κα Βαλαβάνη αναφέρθηκε στον περιορισμό των σπαταλών που επιτεύχθηκε τους περασμένους έξι μήνες φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι πληρωνόταν θέση πάρκινγκ για εταιρεία του δημοσίου 3.000 ευρώ το μήνα.

Προσωπικές ευχαριστίες

Η κα Βαλαβάνη σε προσωπικό ύφος ευχαρίστησε τους αστυνομικούς της που ήταν η συντροφιά που είχε θυμίζοντας ότι τπν περασμένο Νοέμβριο έχασε τον σύζυγό της.

«Την ελάχιστη ιδιωτική μου ζωή αυτό το εξάμηνο τις μοιράστηκα με τους αστυνομικους μου. Μαζί πηγαίναμε σινεμά καζί πήγαμε σε ελάχιστα αλλα εξαιρετικά κονσέρτα. Εκτίμησα την παρουσία τους και τις ώρες που περάσαμε μαζί», είπε.

Πρόσθεσε ότι φεύγει από αυτό το υπουργείο θεωρώντας ότι έχει πάρει τρία παράσημα.

«Πρώτον από αυτό που μου λέχθηκε ότι συζητήθηκε ότι είμαι η πρώτη υπουργός από την μεταπολίτευση που δεν πήρα τηλέφωνο το ΣΔΟΕ. Από αυτό που μου είπαν οι καθαρίστριες του υπουργείου. Ήρθαν μόνες τους και μας είπαν ότι 18 χρόνια δεν πέρασαν τόσο καλοί άνθρωποι. Τέλος, θα σας πω κάτι που μου ειπε μαι ανώτατη παράγων από την γ.γ. δημοσίων εσόδων. Είναι λίγοι οι υπουργοί που μπορούν να πουν ότι φεύγουν με το κεφαλι ψηλά.»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε