Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Βαριές καταγγελίες Κριμιζή για τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό – «Κέλυφος» για να παρκάρουν δικούς τους

Βαριές καταγγελίες Κριμιζή για τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό – «Κέλυφος» για να παρκάρουν δικούς τους

Και νέες καταγγελίες για την λειτουργία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού από τον αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή ο οποίος παραιτήθηκε κάνοντας πολύ θόρυβο πριν από δυο εβδομάδες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διάσημος αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής μίλησε για περιβάλλον αδιαφάνειας αλλά και για αναξιοκρατία. Αναφερόμενος στην αποχώρησή του, ο κ. Κριμιζής σημείωσε ότι δεν επιθυμούσε να μείνει σε έναν Οργανισμό που θα είναι «κέλυφος για να παρκάρουν κάποιοι φίλους και γνωστούς». Είπε ακόμα ότι με δεδομένο ότι η παραίτησή του έχει γίνει γνωστή στο εξωτερικό, θα είναι δύσκολο για τον ΕΛΔΟ να κερδίσει την εμπιστοσύνη ανάλογων φορέων και επιστημόνων.

Ο κ. Κριμιζής, άφησε αιχμές για τους διαδόχους του, λέγοντας πως «φυσικά και υπάρχουν άριστοι και πολυγραφότατοι επιστήμονες στον Δημόσιο τομέα, όμως δεν τυχαίνει να βρίσκονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο». Είπε ακόμα ότι εξαπατήθηκε από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά, ο οποίος αρχικά του υποσχέθηκε ότι θα υπάρχουν «αξιοκρατία, αξιολόγηση και αριστεία» στον Οργανισμό αλλά στη συνέχεια έδωσε υπερεξουσίες στον γενικό γραμματέα του υπουργείου του Βασίλη Μαγκλάρα και στον κύκλο του.

Πρόσθεσε ότι οι επιλογές Παππά οδήγησαν σε μια κατάσταση όπου στα διεθνή φόρα η Ελλάδα εκπροσωπούνταν από υπαλλήλους του υπουργείου που δεν έχουν σχέση με το διάστημα. Αντίθετα, οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες εκπροσωπούνταν από τους προέδρους των διαστημικών οργανισμών τους ή από ανώτερους τεχνικούς υπαλλήλους.

Δείτε όσα είπε ο Σταμάτης Κριμιζής

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις