Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βάρνα: “Η Ευρώπη έστειλε σαφές μήνυμα στον Ερντογάν” λέει το Μαξίμου

Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών μεταξύ ΕΕ και Ερντογάν στην Βάρνα. Πού βρισκόμαστε με το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Για πρώτη φορά η ΕΕ έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις χωρίς πρόοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο». Αυτό σημείωναν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τη συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Βάρνα.

Click4more: Απειλές του “σουλτάνου” στην Βάρνα! “Μεγάλο λάθος αν μας αγνοήσετε” – Αναδιπλώθηκε ο Γιούνκερ που νωρίτερα έστειλε μήνυμα για τους Έλληνες στρατιωτικούς!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έθεσαν επιτακτικά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Και μάλιστα το έθεσαν ως όρο για την πρόοδο της ευρωτουρκικής ατζέντας.

Συζητούσαν 20 λεπτά με τον Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς!

Χαρακτηριστικό είναι κατά τις ίδιες πληροφορίες το εξής: Ότι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μόνο για αυτό το θέμα συζητούσαν με τον Τούρκο Πρόεδρο για 20 λεπτά.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ρ.Τ. Ερντογάν άφησε ανοιχτό παράθυρο για λύση χωρίς όμως να δεσμευθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις