Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαζί με τον Τσίπρα και ο Δραγασάκης – Βαρουφάκης: Πασχίζουμε να είναι η τελευταία διαπραγμάτευση

Μαζί με τον Τσίπρα και ο Δραγασάκης – Βαρουφάκης: Πασχίζουμε να είναι η τελευταία διαπραγμάτευση

– Εν πτήσει για τις Βρυξέλλες είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές
– Την τελευταία στιγμή αποφασίσθηκε να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης
– Απόψε το Eurogroup στις 20.00 και αύριο η Σύνοδος Κορυφής

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί στις 16.00 με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Μάριο Ντράγκι. 

Σήμερα αναχωρώντας από το σπίτι του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε:

«Πηγαίνουμε για την τελική ευθεία μιας διαπραγμάτευσης η οποία ελπίζουμε πασχίζουμε να είναι η τελευταία υπό συνθήκες κρίσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας σπεύδει εκτάκτως στις Βρυξέλλες για να δει για ακόμη μια φορά τους Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ σε ακόμη μια προσπάθεια το κενό αυτό να γεφυρωθεί, ωστόσο με την κυβέρνηση να έχει ήδη διαμηνύσει ότι πλέον η μπάλα είναι στην πλευρά των δανειστών όλα δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρή εμπλοκή. Υπάρχουν μέτρα όπως διαρρέεται τα οποία το ΔΝΤ τα… γυρίζει πίσω θεωρώντας τα τροχοπέδη στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Εκτός απ’ τη φορολογία των επιχειρήσεων των ΔΝΤ αντιδρά και στους υπολογισμούς για τα έσοδα από τον ΦΠΑ και επί της ουσίας ζητά μεγαλύτερες αυξήσεις, ουσιαστικά με την υπαγωγή περισσότερων προϊόντων και υπηρεσιών στο 23%.
Ταυτόχρονα όλα δείχνουν ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προσθέτει ένα επιπλέον εμπόδιο καθώς ήταν οι δανειστές που είχαν επιβάλει τη μείωσή τους.

Παράλληλα το ΔΝΤ κατηγορεί την Κομισιόν ότι δείχνει αρκετά διαλλακτική στάση έναντι της Ελλάδας. Μια … διπλωματική εμπλοκή που καθυστερεί την διατύπωση ενός τελικού κειμένου συμφωνίας για την Ελλάδα σήμερα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε