Πολιτική

Βαρουφάκης: «Δεν το είπαμε στην Μάγδα Φύσσα για να μην έρθει σε δύσκολη θέση»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης λίγες ώρες μετά τον σάλο που προκάλεσε με το να προτείνει τη Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, και την άρνηση - φυσικά - εκ μέρους της μητέρας του Παύλου Φύσσα επανήλθε σήμερα με νέες δηλώσεις.

Ο Γιάνης Βαρoυφάκης επέμεινε λέγοντας ότι δεν ήταν λάθος η απόφαση που πήρε το ΜέΡΑ25 και μάλιστα ξεπερνώντας κάθε όριο λογικής είπε ότι δεν ήταν απαραίτητο να έχει προσυμφωνηθεί μαζί της κάτι τέτοιο.

«Σε καμία περίπτωση δεν ήταν λάθος η απόφασή μας. Είμαστε πολύ συγκινημένοι για την απόφαση που πήραμε. Θέλαμε να δείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος στην μισαλλοδοξία, η κ. Φύσσα χωρίς να το έχει επιδιώξει, μέσα από τη δολοφονία του γιου της, εξελίχθηκε από μία μητέρα, σε ένα πολιτικό πρόσωπο, που σηκώνει στους ώμους της το βάρος του τεράστιου αγώνα εναντίον της διχόνοιας, του αυταρχισμού, του υφέρποντος νεοφασισμού», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7.

Click4More Μάγδα Φύσσα: Δεν αποδέχεται την πρόταση Βαρουφάκη για την Προεδρεία της Δημοκρατίας

Μάλιστα διερωτήθηκε: «Από πότε μία πρόταση σε ένα πρόσωπο-σύμβολο για οποιοδήποτε αξίωμα πρέπει να είναι προσυμφωνημένη;» Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα πρόσωπο που να μπορεί να σηματοδοτήσει την ενότητα του ελληνικού λαού από το πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα. Η ίδια η Μάγδα Φύσσα χαρακτήρισε την πρόταση εξαιρετικά τιμητική κι αυτό μας τιμά. Δεν θέλαμε να της το γνωστοποιήσουμε πριν για να μην τη φέρουμε σε δύσκολη θέση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Kυριάκος Μητσοτάκης: Η τρυφερή φωτογραφία με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στα Χανιά και οι ευχές για το «Χριστός Ανέστη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, παρακολούθησαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Κορακιών στα Χανιά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι
Το πασχαλινό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη: Να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της ελπίδας – Η πατρίδα χρειάζεται επανεκκίνηση
Στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκε στο βαθύτερο νόημα των ημερών, τονίζοντας πως συμβολίζουν τη μετάβαση από την...
Νίκος Ανδρουλάκης 6
Σφοδρή επίθεση Καστανίδη σε Ανδρουλάκη: «Δεν θα καθορίσει την πολιτική μου παρουσία»
Ο πρώην υπουργός μιλά για «δολιότητα» πίσω από την πρόβλεψη για όριο θητειών και υποστηρίζει ότι η αλλαγή στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ έγινε για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια
Χάρης Καστανίδης