Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βαρουφάκης: Εμείς πάμε για συμφωνία – Συνεδριάζει το Brussels Group

Βαρουφάκης: Εμείς πάμε για συμφωνία – Συνεδριάζει το Brussels Group

“Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου” δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, λίγη ώρα πριν “πετάξει” για Βρυξέλλες. Την αισιοδοξία του υπουργού Οικονομικών, βέβαια, δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. 

“Εμείς πάμε για συμφωνία” δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους δημοσιογράφους, αλλά νωρίτερα είχε φροντίσει να πυροδοτήσει το κλίμα των διαπραγματεύσεων με άρθρο του στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Ένα άρθρο “φωτιά”, στο οποίο αναφέρεται στα πεπραγμένα των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, το παρασκήνιο των συνεδριάσεων του Eurogroup, τις συζητήσεις του με γερμανούς αξιωματούχους, ενώ επισημαίνει τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το ζήτημα της ελληνικής κρίσης χρέους.

Ο υπουργός Οικονομικών “πέταξε το μπαλάκι” στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας: “Η επιλογή, πολύ φοβάμαι, είναι δική της”.

Στο κείμενό του ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα κατέθεσε προτάσεις, οι οποίες όμως δεν εισακούστηκαν, “καρφώνοντας” τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Παράλληλα με τον κ. Βαρουφάκη από το Μαξίμου αποχώρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ μερικά λεπτά νωρίτερα είχε αποχωρήσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Τα τρία κυβερνητικά στελέχη παρέμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Πυρετός διαβουλεύσεων στο Brusells Group

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς τόσο στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο όσο και με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.

Ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι οι επαφές του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μερκελ καθώς και με τους ιθύνοντες του Δ.Ν.Τ και της Ε.Κ.Τ. είναι πυκνές και συνεχείς.

Ανέφεραν ακόμη οτι τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα – και ενώ οι θεσμοί τελούσαν εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων – συνεδρίαζαν οι επικεφαλής των εκπροσώπων της ελληνικής πλευράς και των θεσμών. Στόχος της εν λόγω συνεδρίασης είναι να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της αυριανής συνόδου του Eurogroup, στις Βρυξελλες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε