Site icon NewsIT

Βαρουφάκης: Στα χέρια του Γαβρά οι ηχογραφήσες που έκανα στα Eurogroup

27.10.2017 | 14:28
Βαρουφάκης: Στα χέρια του Γαβρά οι ηχογραφήσες που έκανα στα Eurogroup

Επανήλθε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην κόντρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τον προκαλεί να πει αν υπάρχει έστω και μια ανακρίβεια στο βιβλίο του. Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει επίσης πως θα αξιοποιήσει ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς το υλικό από τις ηχογραφήσεις που έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στα Eurogroup που συμμετείχε.

«Την 25η Ιουνίου, μία μέρα πριν ο πρωθυπουργός αναγγείλει το δημοψήφισμα, ο Σόιμπλε μου είπε “καλά κάνεις και δεν υπογράφεις το 3ο μνημόνιο. Θα ήσουν υπόλογος στον λαό σου», δήλωσε στον Αlpha 989 ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Προκαλώ και προσκαλώ τον κ. Σόιμπλε και όλους να μου πουν αν υπάρχει έστω και μία ανακρίβεια στο βιβλίο μου», τόνισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφερόμενος και στην ανοικτή επιστολή που έστειλε στον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας μετά την συνέντευξή του στον Αλ. Παπαχελά.

Είπε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Σόιμπλε σαν αποικιοκράτης κάνει τον γύρο του θριάμβου και δίνει τα εύσημα στον Τσίπρα που συνθηκολόγησε.

Αναφέρθηκε στην μεγάλη τιμή που αισθάνεται για το γεγονός ότι επέλεξε να κάνει ταινία βασισμένη στο βιβλίο του ο Κώστας Γαβράς.

Σε ερώτηση εάν θα αξιοποιηθεί το υλικό το οποίο έχει καταγράψει (ηχητικό και οπτικό) από τις συνομιλίες του με τους ευρωπαίους εταίρους, είπε ότι γι’ αυτό είναι υπεύθυνος ο δημιουργός της ταινίας, δηλ. ο Κώστας Γαβράς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version