Παρασκευή, 10 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βαρουφάκης: Δικαιώθηκα! Ο Σόιμπλε θέλει Grexit

Βαρουφάκης: Δικαιώθηκα! Ο Σόιμπλε θέλει Grexit

Με τον αγαπημένο του τρόπο, μέσω του twitter δηλαδή, ο Γιάνης Βαρουφάκης όχι μόνο υιοθέτησε το δημοσίευμα της FAZ για πρόταση Σόιμπλε για πενταετές Grexit αλλά “αναφωνεί” πως… δικαιώθηκε!

“Αξίζει να διαβάσετε αυτό (σ.σ. το άρθρο της FAZ) σε συνδυασμό με το κομμάτι μου στον Guardian” έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έβαλε… λινκ το άρθρο της FAZ σύμφωνα με το οποίο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε στο Eurogroup πενταετές έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και παράλληλα ανθρωπιστική βοήθεια. Η κυβέρνηση διαψεύδει πάντως ότι έχει γίνει τέτοια πρόταση από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

Σε άρθρο του στον Guardian, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε κατηγορήσει τον Σόιμπλε πως θέλει να κάνει την Ελλάδα παράδειγμα για να πειθαρχήσει τους Γάλλους.

«Πεποίθησή μου είναι ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιθυμεί να εκδιωχθεί η Ελλάδα από τη νομισματική ένωση για να εκφοβίσει τους Γάλλους και να τους κάνει να δεχθούν το μοντέλο του μιας πειθαρχημένης ευρωζώνης», τονίζει.
«Ο Σόιμπλε είναι πεπεισμένος ότι με βάση την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων χρειάζεται ένα Grexit για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», συνεχίζει ο Βαρουφάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε