Πολιτική

Βαρουφάκης: Παραιτούμαι αν είναι “ναι” το δημοψήφισμα (VIDEO)

- Αν στο δημοψήφισμα βγει το "ναι” λέει ο υπουργός δεν θα υπογράψει τη συμφωνία
- Υπάρχουν και άλλοι που δεν θα υπογράψουν λέει στο Bloomberg ο Γιάννης Βαρουφάκης
- Και με “ναι” στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση θα επιδιώξει να κάνει αλλαγές στη συμφωνία λέει ο υπουργός Οικονομικών

Ναι, στο δημοψήφισμα θα σημάνει την δική του, πιθανότατα και την παραίτηση και άλλων υπουργών δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε στη συνέντευξή του στο Bloomberg πως σε περίπτωση που ο Ελληνικός Λαός πει “ναι” στο δημοψήφισμα ο ίδιος δεν θα είναι υπουργός, αλλά θα βοηθήσει όποιον πάρει τη θέση του να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές.

Η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει να ολοκληρώσει και να εφαρμόσει τη συμφωνία, είπε ο υπουργός Οικονομικών, αλλά όχι ακριβώς έτσι, όπως είπε, θα προσπαθήσει να τη βελτιώσει. Ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να την υπογράψει ως έχει, όπως και πολλοί, όπως τόνισε, άλλοι εντός της κυβέρνησης.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά “προτιμώ να κόψω το χέρι μου από τον ώμο παρά να υπογράψω μία νέα συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους.”
«Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό είναι,« όχι σε μεγαλύτερο βαθμό και να υποκρινόμαστε, »είπε ο Βαρουφάκης. «Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα … αλλά θέλουμε να το κάνουμε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους.”

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο κ. Βαρουφάκης, εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι “όχι” η κυβέρνηση της επόμενη ημέρα θα επιδιώξει συμφωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ BLOOMBERG

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για επιθέσεις σε χριστιανική κοινότητα στη Συρία: Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση
Η Αθήνα ζητεί την ταχεία υλοποίηση έρευνας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για ειρηνική και συμπεριληπτική μετάβαση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των Σύρων
Υπουργείο Εξωτερικών
Επικοινωνία Γεραπετρίτη με Αραγτσί για τη Μέση Ανατολή: Αδιανόητο το Ιράν να θεωρεί την Ελλάδα εχθρική χώρα
Ο ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι πολλά ελληνικά πλοία βρίσκονται εγκλωβισμένα στον Περσικό Κόλπο, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ασφάλεια για τα πλοία και τα πληρώματα τους
Γιώργος Γεραπετρίτης 26
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Καθαρό «όχι» στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, χωρίς μεγάλες εντάσεις η δεύτερη ημέρα
Οι παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών και πρώην προέδρων κινήθηκαν στον άξονα της πολιτικής αυτονομίας, ενώ οι καταστατικές αλλαγές προκάλεσαν ηπιότερες από τις αναμενόμενες αντιδράσεις
Ανδρουλάκης και Δούκας
5