Πολιτική

Βαρουφάκης: Παραιτούμαι αν είναι “ναι” το δημοψήφισμα (VIDEO)

- Αν στο δημοψήφισμα βγει το "ναι” λέει ο υπουργός δεν θα υπογράψει τη συμφωνία
- Υπάρχουν και άλλοι που δεν θα υπογράψουν λέει στο Bloomberg ο Γιάννης Βαρουφάκης
- Και με “ναι” στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση θα επιδιώξει να κάνει αλλαγές στη συμφωνία λέει ο υπουργός Οικονομικών

Ναι, στο δημοψήφισμα θα σημάνει την δική του, πιθανότατα και την παραίτηση και άλλων υπουργών δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε στη συνέντευξή του στο Bloomberg πως σε περίπτωση που ο Ελληνικός Λαός πει “ναι” στο δημοψήφισμα ο ίδιος δεν θα είναι υπουργός, αλλά θα βοηθήσει όποιον πάρει τη θέση του να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές.

Η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει να ολοκληρώσει και να εφαρμόσει τη συμφωνία, είπε ο υπουργός Οικονομικών, αλλά όχι ακριβώς έτσι, όπως είπε, θα προσπαθήσει να τη βελτιώσει. Ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να την υπογράψει ως έχει, όπως και πολλοί, όπως τόνισε, άλλοι εντός της κυβέρνησης.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά “προτιμώ να κόψω το χέρι μου από τον ώμο παρά να υπογράψω μία νέα συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους.”
«Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό είναι,« όχι σε μεγαλύτερο βαθμό και να υποκρινόμαστε, »είπε ο Βαρουφάκης. «Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα … αλλά θέλουμε να το κάνουμε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους.”

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο κ. Βαρουφάκης, εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι “όχι” η κυβέρνηση της επόμενη ημέρα θα επιδιώξει συμφωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ BLOOMBERG

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έντονο φραστικό επεισόδιο Βελόπουλου – Καιρίδη στη Βουλή: «Ρε καημένο παιδί, υπουργός δεν θα γίνεις ξανά»
«Τα λεφτά είναι φορολογημένα στην Ελλάδα είναι της συζύγου μου που μένει εκεί χρόνια εγώ δεν ανακατεύομαι στα οικογενειακά σου. Μη το συνεχίζεις. Εσύ που έλεγες ότι οι Πόντιοι είναι Τούρκοι, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος 4
Ο Κώστας Τσιάρας διαψεύδει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του – «Δεν λιγοψύχησα ποτέ στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις»
«Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν», τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κώστας Τσιάρας 33
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα στην Τουρκία για το SAFE, η σύσταση για αυτοσυγκράτηση στους «ψευτοπατριώτες» και το «καρφί» στον Φάμελλο
«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με οποιονδήποτε, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας» τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή 56
Φάμελλος: Τον θυμάστε τον κύριο Φλώρο; Παρακολουθούνταν και η υπόθεση μπήκε στο ψυγείο - Live η συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική
«Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται στα καφενεία» είπε ο πρωθυπουργός που δέχεται σφοδρή κριτική από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
164
Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο - Το 13ωρο και όλες οι αλλαγές για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
Στο εργασιακό νομοσχέδιο, που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται η δυνατότητα του εργαζόμενου να εργαστεί έως 13 ώρες την ημέρα σε έναν εργοδότη με προσαύξηση 40% στην αμοιβή
Η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή 54