Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βαρουφάκης στην Telegraph για plan B και υποκλοπές στα ΑΦΜ: Το πήγαινε για… διάψευση και κατέληξε σε επιβεβαίωση!

Βαρουφάκης στην Telegraph για plan B και υποκλοπές στα ΑΦΜ: Το πήγαινε για… διάψευση και κατέληξε σε επιβεβαίωση!

–  Ο πρωήν υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι είναι ακριβή όσα φέρεται να δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με στελέχη ξένων hedge funds
– Υποστηρίζει, όμως, πως ορισμένα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα διαστρέβλωσαν το περιεχόμενό τους κάνοντάς τα φαίνονται ως μια συνωμοσία για την επιστροφή στη δραχμή
– Ο στόχος των υποκλοπών ήταν να μπορέσει το υπουργείο Οικονομικών να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές μεταφορές ποσών “με το πάτημα ενός κουμπιού”
– Οι πληρωμές θα ήταν σε υποσχετικές πληρωμών (IOUs) δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης

Δεν μπορεί, πλάκα μας κάνει. Σύμφωνα με δημοσιογράφο της βρετανικής Telegraph, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επιβεβαιώνει σχεδίου Β, που μεταξύ άλλων προέβλεπε υποκλοπές των ΑΦΜ όλων των Ελλήνων φορολογουμένων!

 Η αποκάλυψη της Καθημερινής της Κυριακής πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε εκπονήσει σχέδιο Β στο οποίο περιλαμβάνονταν η υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων, χάκινγκ στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με στόχο τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος και εντέλει η μετάβαση σε μια “νέα δραχμή” έχουν φυσικά προκαλέσει σάλο. 

Μία μέρα μετά την αποκάλυψη του σχεδίου Β, ο Γιάνης Βαρουφάκης tweet-αρε: “Δηλαδή, ήμουν έτοιμος να ” εισβάλλω” στα ΑΦΜ των Ελλήνων Πολιτών; Είμαι εντυπωσιασμένος από τη φαντασία των συκοφαντών μου”.

Λίγες ώρες αργότερα ο δημοσιογράφος Ambrose Evans-Pritchard της Telegraph παραδέχεται ότι είναι ακριβή όσα φέρεται να δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με στελέχη ξένων hedge funds, περί υποκλοπών των ΑΦΜ, ωστόσο, όπως υποστηρίζει, ορισμένα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα διαστρέβλωσαν το περιεχόμενό τους κάνοντάς τα φαίνονται ως μια συνωμοσία για την επιστροφή στη δραχμή.

“Θέλουν να με παρουσιάσουν ως έναν αδίστακτο υπουργό Οικονομικών, και να μου απαγγελθούν κατηγορίες για προδοσία. Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να ακυρωθούν οι πρώτοι πέντε μήνες της κυβέρνησης και να την πετάξουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας”, φέρεται να δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, που τονίζει πως σκοπός του ήταν η ύπαρξη παράλληλης ρευστότητας.

Ο στόχος των υποκλοπών ήταν να μπορέσει το υπουργείο Οικονομικών να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές μεταφορές ποσών “με το πάτημα ενός κουμπιού”. Οι πληρωμές θα ήταν σε υποσχετικές πληρωμών (IOUs) όπως είχε γίνει στην Καλιφόρνια, μετά την κρίση της Lehman, δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης στην Telegraph.

Ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα αυτού του είδους θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να δημιουργήσει ρευστότητα σε ευρώ και να παρακαμφθεί αυτό που στον ΣΥΡΙΖΑ ονομάζουν “οικονομικό στραγγαλισμό”εκ μέρους της ΕΚΤ.
Ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι το σχέδιο ήταν πολύ καλά αναπτυγμένο: “Πολύ σύντομα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε χρησιμοποιώντας εφαρμογές για smartphones, και θα μπορούσε να γίνει ένα λειτουργικό παράλληλο σύστημα. Φυσικά αυτό θα ήταν σε ευρώ, αλλά πολύ εύκολα θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή”, αναφέρει το δημοσίευμα.

“Είπα στον Τσίπρα ότι δεν θα είναι παιχνιδάκι, αλλά αυτό θα είναι το τίμημα που πρέπει για την ελευθερία. Αλλά ήρθε η στιγμή που (ο Τσίπρας) συνειδητοποίησε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω πότε έλαβε αυτήν την απόφαση. Εγώ το έμαθα το βράδυ του δημοψηφίσματος, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρθηκα να παραιτηθώ”. Ο κ Βαρουφάκης ήθελαν να αρπάξουν την ευκαιρία από την δυναμική της σαρωτικής νίκης στο δημοψήφισμα αλλά τον ξεπέρασαν τα γεγονότα, αναφέρει στο δημοσίευμα ο Βρετανός δημοσιογράφος.
Σχετικά με το δημοψήφισμα ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε: “Νομίζω ότι οι Έλληνες μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε ενεργά και δυναμικά τη διαπραγμάτευση μέχρι το σημείο να δηλώσουμε ότιαν δεν μπορούμε να έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, τότε θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου”.

Όσον αφορά το σχέδιο του Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει: “Ο Σόιμπλε πιστεύει ότι η ευρωζώνη δεν είναι βιώσιμη, με την μορφή που έχει και ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιες δημοσιονομικές μεταβιβάσεις, σε κάποιο βαθμό μια πολιτική ένωση. Πιστεύει ότι για να λειτουργήσει η πολιτική ένωση χωρίς να είναι ομοσπονδία, χωρίς την νομιμότητα ενός εκλεγμένου ομοσπονδιακού κοινοβουλίου θα πρέπει να διοριστεί ένας εκτελεστικός υπουργός, κάτι που θα πρέπει να γίνει με πολύ πειθαρχεία. Εμένα μου δήλωσε ρητά ότι ένα Grexit θα του δώσει όλη την τρομοκρατική ισχύ προκειμένου να επιβάλει στους Γάλλους, αυτό για το οποίο το Παρίσι αντιστέκεται: Τη μεταφορά εξουσιών για τον προϋπολογισμό – ως ένα βαθμό – από το Παρίσι στις Βρυξέλλες”.

Προβλέπει πως μέχρι τις 20 Αυγούστου δεν θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, ενώ ισχυρίζεται πως ο Σόιμπλε δεν έχει εγκαταλείψει το σχέδιό του να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος της Telegraph, tweet-αρε ότι ότι δύο πηγές από το Λονδίνο που άκουσαν τα σχόλια του Γιάνη Βαρουφάκη, στην επίμαχη στην τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των Hedge Funds, επιβεβαιώνουν τα σχόλια του πρώην υπουργού, και ουσιαστικά το δημοσίευμα της «Καθημερινής». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε