Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βαρουφάκης – Σας έλειψε; Έγραψε νέο άρθρο με ειρωνείες – Θα πάει Βουλή!

Βαρουφάκης – Σας έλειψε; Έγραψε νέο άρθρο με ειρωνείες – Θα πάει Βουλή!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξαναχτυπά και με βασική επιδίωξη οι θέσεις του να γίνονται γνωστές τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό, έγραψε άλλο ένα άρθρο στα αγγλικά.

Στο νεο του άρθρο – άλλωστε τώρα έχει άπειρο χρόνο – ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατ’ αρχήν μας ενημερώνει ότι θα είναι στην Βουλή τις επόμενες ημέρες – και δεν θα έχει οικογενειακές υποχρεώσεις όπως την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο κ. Βαρουφάκης, γράφει ότι περιμένει από τους συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο που τόσα πέρασαν όπως αναφέρει αυτές τις μέρες να του πουν λεπτομέρειες για όσα αποφασίστηκαν στην Σύνοδο Κορυφής.

Παρόλα αυτά, ο πρώην υπουργός μπαίνει στον πειρασμό να γράψει τις σκέψεις του με βάση όσα είδε στο ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής.

Μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών στοιχειώνει την Ευρώπη γράφει ο Βαρουφάκης και αναφέρεται στην συνθηκη του 1919.

Και συνεχίζει: Ποτέ άλλοτε η ΕΕ δεν πήρε μια απόφαση που να υπονομεύει τόσο πολύ την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Επικαλείται τον Πώλ Κρούγκμαν για το ποιός σκότωσε την δημοκρατική ενωμένη Ευρώπη και κανει αναδρομές σε όσα έχουν λεχθεί από το 1971 κιόλας για το πως θα έπρεπε να χτισθεί η νομισματική ένωση. Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει επίσης ότι το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής είναι το έγγραφο το οποίο έχει τους όρους παράδοσης της Ελλάδας και της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας.

Προειδοποιεί τους ευρωπαίους ακόμα και αυτούς που δεν δίνουν δεκάρα για την Ελλάδα να έχουν το νου τους.
Δεν αποκαλύπτει τι θα ψηφίσει αλλά λέει ότι το βασικό ερώτημα είναι αν η Ελλάδα θα ανακάμψει. Αυτό θα κριθεί από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Βουλή.

Σε αυτό που είναι εντός κομματικής γραμμής ο κ. Βαρουφάκης είναι ότι περιγράφει την Σύνοδο Κορυφής ως πραξικόπημα.

«Το 1967 ήταν τα τανκς που χρησιμοποίησαν οι ξένες δυνάμεις για να καταλύσουν την δημοκρατία. Τώρα αντί για τα τανκς οι ξένες δυνάμεις χρησιμοποίησαν τις τράπεζες».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε