Τετάρτη, 8 Μαΐ
22oC Αθήνα

Βαρουφάκης στην Die Zeit: Αυτό είναι το σχέδιο του Σόιμπλε για την Ευρώπη

Βαρουφάκης στην Die Zeit: Αυτό είναι το σχέδιο του Σόιμπλε για την Ευρώπη

Με ένα tweet μέσα στη μαύρη νύχτα, ο Γιανης Βαρουφάκης μας ενημερώνει για το νέο άρθρο του που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα Die Zeit την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουλίου.

Σε μια περίληψη του άρθρου του ο κ. Βαρουφάκης γράφει:

«Πέντε μήνες έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και του Eurogroup δεν είχαν καμία ελπίδα επιτυχίας.
Ήταν καταδικασμένες να οδηγήσουν σε αδιέξοδο και ο σκοπός τους ήταν να ανοίξουν τον δρόμο για αυτό που ο Δρ Σόιμπλε είχε εποφασίσει ότι ήταν το καλύτερο πριν ακόμα εκλεγεί η κυβέρνησή μας: Οτι η Ελλάδα έπρεπε να βγεί από την ευρωζώνη έτσι ώστε να πειθαρχήσουν και άλλες χώρες – μέλη που αντιστέκονται στο σχέδιό του για την αναδιάρθρωση της ευρωζώνης.

• Αυτό δεν είναι θεωρία
• Πως γνωρίζω ότι το Grexit είναι σημαντικό κομμάτι στο σχέδιο του Δρ Σόιμπλε για την Ευρώπη;
• Το ξέρω, γιατί μου το είπε!

Έγραψα αυτό το άρθρο και όχι ως Έλληνας πολιτικός που θέλει να επικρίνει: το γερμανικό Τύπο για την δυσφήμηση των λογικών προτάσεών μας, την άρνηση του Βερολίνου να εξετάσει σοβαρά το μετριοπαθές σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους, την άκρως πολιτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προκαλέσει ασφυξία στην κυβέρνησή μας, και από το απόφαση του Eurogroup να δώσει στην ΕΚΤ το πράσινο φως για να κλείσει τις τράπεζες μας.

Εγραψα αυτό το άρθρο ως ένας ευρωπαίος που παρατηρεί να ξεδιπλώνεται το συγκεκριμένο σχέδιο για την Ευρώπη, το σχέδιο του Δρ Σόιμπλε.

Και θέτω αυτό το ερώτημα στους ενημερωμένους αναγνώστες της Die Zeit:
• Αυτό είναι ένα σχέδιο που εγκρίνετε;
• Θεωρείτε ότι αυτό το σχέδιο είναι καλό για την Ευρώπη;»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε