Πολιτική

Βαρουφάκης στο BBC: Η ομάδα του Brexit αποτελείται από ανθρώπους με χαμηλό IQ [vid]

Παρεμβάσεις που προκάλεσαν χειροκροτήματα αλλά και έκπληξη στο κοινό, επεφύλασσε ο Γιάνης Βαρουφάκης που συμμετείχε σε πάνελ του BBC και την εκπομπή “Question Time”.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι το είδος του Brexit που θα επιλέξουν οι Βρετανοί είναι αυτό που θα τους καθορίσει σαν έθνος στη συνέχεια. “Δε θέλω (σ.σ. το είδος του Brexit) να καθοριστεί πίσω από κλειστές πόρτες από το αρμόδιο τμήμα, του οποίου οι μέθοδοι θυμίζουν την Πυθία και που απαρτίζεται από ανθρώπους με χαμηλό IQ”.

Η παρέμβαση Βαρουφάκη για το Brexit από το 24:41 του βίντεο και έπειτα:

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, έδωσε μια ακόμη απολαυστική ατάκα όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι θα ψήφιζε στις επικείμενες εκλογές αν ήταν Αμερικανός. “Αν είσαι αριστερός σε μια πολιτεία που το αποτέλεσμα είναι δεδομένο, τότε ψηφίζεις τους Πράσινους, αν είσαι δεξιός ψηφίζεις τους Φιλελεύθερους. Αν όμως είσαι σε πολιτεία που το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο τότε κλείνεις ερμητικά… τη μύτη σου και ψηφίζεις Χίλαρι Κλίντον”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην ΕΛΑΣ για τα κομματικά δάνεια: «Καληνύχτα σας, κύριε Τσίπρα, και καλή συνέχεια στον σκοτεινό κατήφορο»
Η Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τις αιτιάσεις για τα χρέη, κάνει λόγο για «διμέτωπο αγώνα» και θέτει ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό για τη λειτουργία του νέου κόμματός του
Τσίπρας και Ανδρουλάκης
Αντώνης Σαμαράς: Η μεταλλαγμένη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη υπονομεύει συνειδητά την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια
«Οι πρόσφατες δηλώσεις της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου αποτελούν την επιτομή της woke ατζέντας και της αποδόμησης του θεσμού της οικογένειας» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 38
Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για το Qatargate – «Είμαι στη διάθεση των βελγικών Αρχών»
Ομόφωνη εισήγηση υπέρ της άρσης ασυλίας εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για το εις βέρος...
Εξόδιος ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών της ηθοποιού Μάρως Κοντού, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο για τους 3 νεκρούς πυροσβέστες: Η Πολιτεία τους τιμά και θωρακίζεται απέναντι στην κλιματική κρίση
«Η Πολιτεία τούς τιμά και στέκεται στο πλευρό των οικογενειών τους και δυναμώνει τις δράσεις της ώστε η Ελλάδα να θωρακίζεται όλο και πιο αποτελεσματικά απέναντι στην κλιματική κρίση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
58