Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βαρουφάκης: Τον Φεβρουάριο φτιάχνω κόμμα!

Βαρουφάκης: Τον Φεβρουάριο φτιάχνω κόμμα!

Κόμμα φτιάχνει τελικά ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως προαναγγέλει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα, L’ Espresso απόσπασμα της οποίας δημοσιεύεται σήμερα, αφού η πλήρης συνέντευξη θα δημοσιευθεί στο αυριανό της φύλλο.

«Τον Φεβρουάριο, θα ξεκινήσω την πανευρωπαϊκή κίνησή μου με έναν στόχο, τον ριζικό εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην συνέντευξή του στην ιταλική “L’Espresso”.

Και συνεχίζει: «Θέλω να αποδείξω ότι υπάρχει μια τρίτη εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να επιστρέψουν στο εθνικό κράτος και όσους δεν αποδέχονται τις αυταρχικές πολιτικές απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βαρουφάκης χαιρετίζει την επιτυχία του “Podemos” στις ισπανικές εκλογές και εξέφρασε την ελπίδα ότι, αν ο σχηματισμός του Pablo Iglesias συνεργαστεί με την κυβέρνηση, δεν θα κάνει παραχωρήσεις στους πιθανούς εταίρους του συνασπισμού. Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα λειτούργησαν ως μέσο πίεσης για να μην ψηφίσει ο ισπανικός λαός το Podemos.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε