Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Δεν έχω στην κατοχή μου 125 ακίνητα

Διευκρινίσεις για το πόθεν έσχες του έδωσε ο Μιλτάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του 125 ακίνητα. Όπως ανέφερε πρόκειται για εγγραφές σε ένα ακίνητο με παλιούς χώρους – αποθήκες.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξήγησε πως δεν έχει στην κατοχή του τόσα πολλά ακίνητα λέγοντας χαρακτηριστικά. «Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις τα “125 ακίνητα” που αναγράφονται στο Πόθεν Έσχες μου δεν είναι ουσιαστικά 125 ακίνητα, αλλά ως επί το πλείστον εγγραφές σε 1 ακίνητο με παλιούς χώρους – αποθήκες» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» συμπληρώνοντας πως : «είναι 115 εγγραφές δηλαδή, σε 1 ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, το πατρικό του πατέρα μου, το οποίο έχει γίνει κτίριο γραφείων, στο οποίο κάθε δωμάτιο φαίνεται σαν μία εγγραφή. Οπότε έχω σε αυτό το 3% ως κυριότητα και το 11% ως ψιλή κυριότητα σε κάθε μικρό γραφειάκι. Δεν έχω βίλες, ακίνητα κ.λπ. Δεν θα ντρεπόμουν καθόλου αν τα είχα. Αλλά δεν έχω»

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βαρβιτσιώτης για άλλη μια φορά τη τόνισε πως «είναι μια κακή συμφωνία» και προσέθεσε: «Κάνουμε συνεχή διαβήματα στην άλλη πλευρά, επισημαίνοντας τις παραβιάσεις τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Είμαστε υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και υποστηρίζουμε τη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης του 2003. Και ο πρωθυπουργός τόνισε πως η πορεία της γείτονος στην Ευρώπη συνδυάζεται με την εφαρμογή των συμπεφωνημένων και υποστήριξε την ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά μόνο υπό την αίρεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις τους που προκύπτουν από την υπογραφή της Συμφωνίας και, βέβαια, χτίζοντας μια σχέση καλής γειτονίας με την Ευρώπη».

Μιλώντας για τη σχέση Ελλάδας και Τουρκίας και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως «είναι πολύ βασικό να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, ώστε να μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα και να αντιμετωπίζουμε πολυεπίπεδα τα ζητήματα που προκύπτουν μεταξύ μας. Να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ελληνική Δικαιοσύνη «επιταχύνεται» – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί: «Δεν θα αφήσουμε τον θόρυβο να επισκιάσει τις αλλαγές»
Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο πρόσωπο της Δικαιοσύνης, ζητώντας νηφαλιότητα απέναντι στη συνωμοσιολογία και αναδεικνύοντας τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι ουσιαστικά η προστασία της ίδιας της Δημοκρατίας
«Για τον νέο δικαστικό χάρτη, πολλοί έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δε μπορούν να γίνουν. Αποδεικνύεται ότι έκαναν μεγάλο λάθος. Φτάσαμε με τρόπο αθόρυβο, σε μια νέα πραγματικότητα» είπε ο Πρωθυπουργός.
Κυριάκος Μητσοτάκης