Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: “Εθνική ομοφωνία απέναντι στις υπαρκτές απειλές της Τουρκίας”

Στην ανάγκη οικοδόμησης ενός πλαισίου εθνικής ομοφωνίας απέναντι στις υπαρκτές τουρκικές, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας επί του Προϋπολογισμού, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι το περιβάλλον αστάθειας παραμένει, και γι’ αυτό οφείλουμε εντός και εκτός Βουλής, να οικοδομούμε με υπευθυνότητα ένα πλαίσιο εθνικής ομοφωνίας απέναντι στις υπαρκτές τουρκικές απειλές.

“Οι Έλληνες στεκόμαστε όρθιοι και στεκόμαστε ενωμένοι, και αυτή πρέπει να είναι η μόνιμη επωδός κομμάτων και αρχηγών, σε κάθε τους τοποθέτηση, διότι το νέο σκηνικό απαιτεί από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων”, είπε χαρακτηριστικά.

Βαρβιτσιώτης: Στο πλευρό Ελλάδας – Κύπρου οι Ευρωπαίοι

Αναφερόμενος στην ομόφωνη στήριξη της Ε.Ε., της θέσης ότι το μνημόνιο που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα για τρίτες χώρες, και ότι η Ε.Ε. είναι αλληλέγγυα σε Κύπρο και Ελλάδα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει επιπροσθέτως καταφέρει να αποκτήσει αξιόπιστους συνομιλητές και να κτίσει συμμαχίες, πάνω στον άξονα αμοιβαίου σεβασμού και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

“Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στη ζούγκλα, στην εποχή του ‘δίκαιο είναι ό,τι επιθυμεί ο ισχυρός’”, σημείωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, ο αν. υπουργός Εξωτερικών, έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους μας, να μην εκφράζονται φοβικά απέναντι στο μεταναστευτικό φαινόμενο, που “ήρθε για να μείνει”, αλλά να εκφράζεται με έναν τρόπο δημιουργικό, δημιουργώντας επιτέλους τις δομές και τις διαδικασίες ώστε να το αντιμετωπίσουμε.

“Δεν πρόκειται να τελειώσουν τα προβλήματά μας [..] στους φράκτες του Έβρου, ούτε στην ενίσχυση της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Θα πετύχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, όταν όλες οι ευρωπαϊκές ηγεσίες αποφασίσουμε ότι θα το διαχειριστούμε. “Μεταφέροντας το βάρος στο σύνολο της Ευρώπης και όχι καταδικάζοντας τις χώρες πρώτης υποδοχής, και ακόμα περισσότερο τα νησιά του Αιγαίου”, τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης στέλνουν μήνυμα ευρωπαϊκής στήριξης στην Κύπρο
Εκτός από την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Βρετανία (οι βάσεις της οποίας είναι στόχος drones), τις τελευταίες ημέρες, με ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, ενισχύουν την Κύπρο και η Ιταλία, η Ισπανία και η Ολλανδία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμανουέλ Μακρόν
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και μοίρασε τριαντάφυλλα στις γυναίκες
«Τις γυναίκες τις σεβόμαστε, τις φροντίζουμε όσο μπορούμε, όπως μας φροντίζουν και αυτές, τις προστατεύουμε, δεν τις φερόμαστε ποτέ άσχημα και εκτιμούμε όσα κάνουν για μας», είπε μεταξύ άλλων
Άδωνις Γεωργιάδης 7
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν κινδυνεύει ευρωπαϊκό έδαφος, η απάντηση πρέπει να είναι άμεση – Η Ελλάδα στο πλευρό της Κύπρου χωρίς δεύτερη σκέψη
«Τις τελευταίες πέντε ημέρες με επιμέλεια της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών και τον επιτόπιων πρεσβειών και προξενείων μας επαναπατρίστηκαν συνολικά 1.039 άτομα» από χώρες της Μέσης Ανατολής
Κυριάκος Μητσοτάκης 25