Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Ο εκβιασμός Ερντογάν δεν θα περάσει

Διπλό μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα θωρακίζει τα σύνορά της και ότι δεν θα μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών και χώρο διέλευσης, έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε χαρακτηριστικά πως ” ο εκβιασμός του Ερντογάν δεν πρόκειται να περάσει”.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και τη σθεναρή στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού απέναντι στον εκβιασμό Ερντογάν. «Σε αντίθεση με ότι έγινε στο παρελθόν, δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους. Εμείς, θωρακίζουμε τα σύνορά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών. Δεν θα επιτρέψουμε, να μετατραπεί η Ελλάδα από χώρα σε χώρο διέλευσης» σημείωσε με νόημα.

Συμπλήρωσε, δε, ότι όσοι βρίσκονται στα σύνορα του Έβρου δεν προέρχονται από το Ιντλίμπ και ότι στην πλειοψηφία τους δεν είναι Συριακής καταγωγής, αλλά είναι άλλοι πληθυσμοί που φιλοξενούνται σήμερα στην Τουρκία, τους οποίους – όπως είπε – θέλει να μας τους ξεφορτώσει. «Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα, χώρα transit, όπως το 2015» υπογράμμισε.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα και το μυστικό ραντεβού με τον Γερμανό πρέσβη
«Φθηνό λαϊκίστικο σλόγκαν το θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο», λέει ο τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής
34
«Σφάζονται» ΠΑΣΟΚ και Καραμέρος για τις ανεξάρτητες αρχές: «Πιάνει πόρτα για τον χειμώνα» – «Κατανοώ, δύσκολη μέρα μετά τα όσα σας καταλόγισε ο Καστανίδης»
Η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι και έκανε λόγο για προσωπικές επιθέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη
Γιώργος Καραμέρος