Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Ο εκβιασμός Ερντογάν δεν θα περάσει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διπλό μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα θωρακίζει τα σύνορά της και ότι δεν θα μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών και χώρο διέλευσης, έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε χαρακτηριστικά πως ” ο εκβιασμός του Ερντογάν δεν πρόκειται να περάσει”.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και τη σθεναρή στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού απέναντι στον εκβιασμό Ερντογάν. «Σε αντίθεση με ότι έγινε στο παρελθόν, δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους. Εμείς, θωρακίζουμε τα σύνορά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών. Δεν θα επιτρέψουμε, να μετατραπεί η Ελλάδα από χώρα σε χώρο διέλευσης» σημείωσε με νόημα.

Συμπλήρωσε, δε, ότι όσοι βρίσκονται στα σύνορα του Έβρου δεν προέρχονται από το Ιντλίμπ και ότι στην πλειοψηφία τους δεν είναι Συριακής καταγωγής, αλλά είναι άλλοι πληθυσμοί που φιλοξενούνται σήμερα στην Τουρκία, τους οποίους – όπως είπε – θέλει να μας τους ξεφορτώσει. «Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα, χώρα transit, όπως το 2015» υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Γιώργο Λουλουδάκη: «Άνθρωπος ακέραιος, κάτι παραπάνω από συνεργάτης» – «Αντίο, αδελφέ»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «γνήσιο, αυθεντικό και ακαταπόνητο αγωνιστή της Παράταξης»
Αντώνης Σαμαράς
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13