Πολιτική

Βαρβιτσιώτης σε Τουρκία: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με οποιοδήποτε τρόπο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις έδωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας δεν βρίσκουν αναγνώριση από τον διεθνή παράγοντα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως “η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει με όρους Διεθνούς Δικαίου. Η Ελλάδα θα προχωρήσει με τη στρατηγική που έχει χαράξει. Τη στρατηγική της τήρησης των προϋποθέσεων και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου”.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει μια πολιτική προκλήσεων παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και το ευρωπαϊκό πλαίσιο για την αποφυγή μονομερών ενεργειών, προσθέτοντας ότι η αποφυγή τέτοιων ενεργειών είναι από τις βασικές προϋποθέσεις, για να προχωρήσει ο διάλογος Ευρώπης- Τουρκίας.

Click4more: Μπακογιάννη: “Τα 12 μίλια η δυνητική ελληνική κυριαρχία – Θα ασκήσουμε το δικαίωμα όταν και όποτε αποφασίσουμε”

“Είναι μία πολιτική που δεν βρίσκει αναγνώριση στον διεθνή παράγοντα. Είναι μία πολιτική που επιλέγει η Τουρκία, την ακούει η Τουρκία και στο τέλος δεν παράγει αποτελέσματα παρά μόνο για την Τουρκία. Σίγουρα, όμως, αποτελεί μία πρόκληση. Δείχνει ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει να συνεχίσει μία πολιτική προκλήσεων παραβιάζοντας όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο αλλά και αυτό το οποίο έχει επιβληθεί ως προϋπόθεση, για να βελτιώσει τις σχέσεις της τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Ευρώπη, δηλαδή την αποφυγή μονομερών ενεργειών που προκαλούν αστάθεια και αβεβαιότητα στην περιοχή”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι, σε αντίθεση με την Τουρκία, “η Ελλάδα θα προχωρήσει με τη στρατηγική που έχει χαράξει. Τη στρατηγική της τήρησης των προϋποθέσεων και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου”. Επισήμανε, ακόμη, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προτάσσει τη διπλωματία και όχι τα όπλα. “Όμως, αυτό” όπως είπε “δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με οποιοδήποτε τρόπο. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο έχουμε στείλει προς όλες τις κατευθύνσεις, σε όλες τις συνομιλίες μας”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 124
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 17
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα