Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Υγειονομική βόμβα για την Δυτική Αθήνα ο ΧΥΤΑ Φυλής!

Επικίνδυνη είναι για την δημόσια υγεία η κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ Φυλής τονίζει, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και υπογράμμισε πως ο υπερκορεσμένος ΧΥΤΑ Φυλής μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα 2.000.000 τόνους σκουπιδιών, κάτι που μεταφράζεται σε 12 μήνες «ζωής».

«Την ίδια στιγμή, η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, που ψηφίστηκε στις 06.12.2016, σχέδιο που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την επέκταση του ΕΜΑΚ Λιοσίων έως και 350.000 τόνους ετησίως και τη δημιουργία νέων μονάδων εγκαταστάσεων επεξεργασίας απορριμμάτων», τονίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Οι πολίτες και οι φορείς της Δυτικής Αθήνας δεν μπορούν, πλέον, να ανεχτούν τη διαρκή περιβαλλοντική υποβάθμιση που υφίσταται η περιοχή τους και γι’ αυτό και ζητούν τον άμεσο τερματισμό λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής», καταλήγει ο κ. Βαρβιτσιώτης

Να σημειωθεί πως σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους έχουν συναντήσει, τόσο η λειτουργία του ολοκληρωμένου ΧΥΤΑ Γραμματικού, όσο και η δημιουργία μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης (καύσης) απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Η αντιπολίτευση ζητεί πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας – «Οι ευθύνες δεν θα θαφτούν στις στάχτες»
Συλλυπητήρια για τους δύο νεκρούς και αιχμές κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα - Στο επίκεντρο οι συνθήκες του δυστυχήματος, η ασφάλεια των πληρωμάτων και ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα 6
O Mητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας μετά τη σύγκρουση των ελικοπτέρων στην Ψάθα: «Χάσαμε δύο μαχητές της πρώτης γραμμής»
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα και το δυστύχημα με τα δύο εναέρια μέσα, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Έλληνα συντονιστή και του Δανού χειριστή
Μητσοτάκης, Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας 47