Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σοκ από τον αιματηρό “πόλεμο” οπαδών! Υπονοούμενα από Τζανακόπουλο

Σοκ από τον αιματηρό “πόλεμο” οπαδών! Υπονοούμενα από Τζανακόπουλο

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ενημερώθηκε επίσημα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. μετά το νέο, σοκαριστικό κρούσμα οπαδικής βίας με θύμα μια γυναίκα οπαδό του Παναθηναϊκού.

Με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Αρη Ανδρικόπουλο, συναντήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τα νέα αιματηρά κρούσματα βίας στον οπαδικό… υπόκοσμο.

Τι… άκουσε ο Βασιλειάδης

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ερευνών στα περιστατικά βίας που έχουν πλήξει τον ελληνικό αθλητισμό.

Όπως διαπιστώθηκε οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και η βούληση όλων είναι να διαλευκανθούν άμεσα, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε υποχώρηση.

Όλα αυτά ενώ νωρίτερα είχαμε… ντου της αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Ο Τζανακόπουλος και οι σαφείς αιχμές

Την ίδια ώρα, για το περιστατικό με τους χούλιγκαν που επιτέθηκαν στη νεαρή κοπέλα αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και τόνισε πως υπάρχει ένα ευρύτερο φαινόμενο αθλητικής βίας που μαστίζει την Ελλάδα και πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

“Δική μας βούληση είναι να μην αφήσουμε κανένα ερωτηματικό σε σχέση με τις ευθύνες, σε σχέση με τους αυτουργούς των επιθέσεων αυτών . Η αστυνομία είναι ήδη κινητοποιημένη κάνει αυτό το οποίο οφείλει σε συνεννόηση με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υφυπουργό Αθλητισμού».

Και συμπλήρωσε: “Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουμε μια οργανωμένη προσπάθεια πρόκλησης καταστάσεων χαοτικών από οργανωμένα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τον χώρο των οργανωμένων οπαδών” και προσθέσει πως αν και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ωστόσο “υπάρχει αυτή η υπόνοια γιατί αυτές οι ομάδες ( των οργανωμένων οπαδών) σπανίως λειτουργούν χωρίς την κάλυψη και την προστασία που τους παρέχουν οργανωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Βίντεο – σοκ…

Αφορμή, βέβαια, για όλα αυτά ήταν το βίντεο ντοκουμέντο με την βίαιη επίθεση και το καρτέρι που έστησαν σε 22χρονη οπαδό του Παναθηναϊκού από χούλιγκαν του Ολυμπιακού. Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος το newsit.gr αποκαλύπτει νέα στοιχεία για το περιστατικό. Όλα ξεκίνησαν όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στο περιστατικό στην Βουλή.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ρεπορτάζ, αρχικά το περιστατικό είχε αναφερθεί ως ληστεία. Όμως, τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Οι δράστες της επίθεσης είχαν κάνει ολόκληρο σχέδιο στήνοντας καρτέρι στην 22χρονη που γνώριζαν ότι ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr την είχαν δει στα γραφεία του Συνδέσμου του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι όταν είχε γίνει επίθεση από χούλιγκαν του Ολυμπιακού στις 4 Φεβρουαρίου του 2019. Οι δράστες είχαν στόχο και το κινητό της τηλέφωνο. Γι’ αυτό στο βίντεο ντοκουμέντο ακούγεται «Το κινητό! Το κινητό! Πάρτε της το κινητό!».

Έμαθαν λοιπόν την ταυτότητα της 22χρονης και έμαθαν ότι εργάζεται σε κατάστημα εστίασης και κάνει delivery. Έτσι, προσποιούμενοι τους πελάτες έκαναν παραγγελία. Η κοπέλα ανυποψίαστη πήγε την παραγγελία το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου 2019 σε περιοχή κοντά στο άλσος του Ιλίου, Ιδομένης και Εκάβης. Εκεί, την περίμεναν πέντε άτομα όπως φαίνεται από το βίντεο τα οποία της επιτέθηκαν. Την ξυλοκόπησαν άγρια και την τραυμάτισαν με μαχαίρι στο πόδι, ενώ της άρπαξαν την τσάντα που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό.

Η 22χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για να της παρασχεθεί ιατρική φροντίδα, όπου κατήγγειλε τη ληστεία, γι’ αυτό και την υπόθεση ανέλαβε αρχικά το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας. Όμως, όλα άλλαξαν όταν αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το βίντεο, στο πλαίσιο και του «διαδικτυακού πολέμου» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των οπαδών, προφανώς για να δείξουν οι δράστες το «κατόρθωμά» τους. Στη συνέχεια, κατέβασαν το βίντεο, αλλά είχε πλέον καταγραφεί, ενώ προέκυψε ότι η 22χρονη είναι οργανωμένη οπαδός του ΠΑΟ.

Κατόπιν αυτού, την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρου, η οποία διεξάγει ανακρίσεις για τον εντοπισμό των δραστών και εξετάζει το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη επίθεση να εντάσσεται στη βεντέτα που είχε αρχίσει από πριν και συνεχίστηκε και μετά. Η βεντέτα μάλιστα κλιμακώθηκε με την επίθεση στο Παπαστράτειο.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αυτή η επίθεση να ήταν η αφορμή των πρόσφατων σοβαρών συμπλοκών στο Παπαστράτειο, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, και να βρισκόμαστε μπροστά σε μία βεντέτα μεταξύ των χούλιγκαν των δύο ομάδων, που εκδηλώνεται με απανωτά κρούσματα στην περιοχή της Αττικής.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο, το οποίο δημοσίευσε το dikografies.blogspot.com

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις