Τρίτη, 27 Φεβ.
13oC Αθήνα

Βασιλειάδης: Κουρελόχαρτο το αίσθημα ασφάλειας που είχε ως πρόταγμα ο Μητσοτάκης

Βασιλειάδης: Κουρελόχαρτο το αίσθημα ασφάλειας που είχε ως πρόταγμα ο Μητσοτάκης

Για τα φαινόμενα βίας στον ελληνικό αθλητισμό μίλησε στο ΑΤΤΙΚΑ TV ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης «αυτό στο οποίο πρέπει να σταθούμε περισσότερο είναι ότι μέσα σε ένα τρίμηνο βλέπουμε ότι η οργανωμένη πολιτεία είναι ανίκανη και να προλάβει και να αντιδράσει στα φαινόμενα αυτά της βίας, που είχαν ως αποτέλεσμα χθες τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που μακάρι να ξεπεράσει».

Αρχικά στάθηκε στα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια λέγοντας πως «ξεκινάμε από εκεί και ένα γαϊτανάκι που δείχνει κι ένα γενικότερο έλλειμμα σοβαρού σχεδιασμού τουλάχιστον στην ΕΛ.ΑΣ. Το αίσθημα ασφάλειας, που ήταν και το πρόταγμα του κ. Μητσοτάκη και το ‘19 και όλα αυτά τα χρόνια, βλέπουμε ότι είναι επί της ουσίας ένα κουρελόχαρτο. Στη Ν. Φιλαδέλφεια βλέπετε ότι είχαμε ξένες δυνάμεις, που ξεκίνησαν από Κροατία και έχουν διασχίσει τη μισή χώρα και πιάνουν την αστυνομία ανοργάνωτη. Σήμερα βλέπουμε ότι ενώ είμαστε σε μια τεταμένη περίοδο, το γνωρίζουμε αυτό, έχουν γίνει επεισόδια λίγες μέρες πριν στο Βόλο, ακολουθεί ένα παιχνίδι στο βόλεϊ και σας θυμίζω ότι θάνατος έχει υπάρξει πάλι σε αγώνα βόλεϊ, όχι με αγώνα ποδοσφαίρου.

Η ΕΛ.ΑΣ προφανώς δεν έχει σχεδιάσει σοβαρά τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να παρθούν, γίνεται ό,τι γίνεται, παίρνουν το παιδί στο λαιμό τους με λίγα λόγια, και ακολουθεί ακόμα ένας τραγέλαφος, αυτό που ζούμε με τις μαζικές προσαγωγές, την κατάργηση οποιουδήποτε δικαιώματος, γιατί στο βωμό οποιασδήποτε ασφάλειας και οποιουδήποτε κινδύνου, δεν μπορούν να καταπατούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και συνταγματικά και νομικά κατοχυρωμένα. Και ζούμε αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες».

Στο ερώτημα να βλέπει καταπάτηση δικαιωμάτων ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως «είναι προφανές. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και αυτό το σοβαρό θέμα με όρους επικοινωνίας όλα αυτά τα χρόνια, και ξαναλέω 2 μήνες πριν ο πρωθυπουργός  βγήκε και είπε για δεύτερη φορά “τελειώσαμε με τη βία”. Γινόμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές, θα πει πάλι “τελειώσαμε με τη βία”».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις