Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας για τουρισμό στο sky news: Τώρα σκληρή δουλειά, το 2022 ολική επαναφορά

Με σκληρή δουλειά τώρα, αναμένουμε την ολική επαναφορά του ελληνικού τουρισμού το 2022, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, καθώς το 25% του ΑΕΠ της Ελλάδας προέρχεται από τον τουρισμό», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Λονδίνο στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News και τον δημοσιογράφο NiallPaterson.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η Ελλάδα πέτυχε, παίρνοντας το 2020 ένα υπολογισμένο ρίσκο ανοίγοντας τον τουρισμό, όταν οι περισσότερες μεσογειακές χώρες δεν το έκαναν, εφαρμόζοντας πολύ συγκεκριμένα και προσεκτικά μελετημένα μέτρα.

«Στείλαμε στα νησιά μας επιπλέον υγειονομικό προσωπικό και τηρήσαμε με απόλυτη αυστηρότητα τα υγειονομικά μας πρωτόκολλα. Οργανώσαμε ξενοδοχεία καραντίνας, ιατροί βρίσκονταν σε συνεργασία με όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες. Και βέβαια εφαρμόσαμε ένα σύστημα πολλαπλού testing, εφοδιάζοντας τα νησιά μας με χιλιάδες PCR και rapid tests, για να μπορούν, τόσο οι επισκέπτες μας, όσο και οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στα νησιά, να βρίσκονται σε συνεχή επιδημιολογική επιτήρηση», δήλωσε. «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, με πολύ καλή οργάνωση, με διαφάνεια και με ομαδική δουλειά, το οποίο απέδωσε καρπούς στον ελληνικό τουρισμό» συμπλήρωσε.

Ο Βασίλης Κικίλιας, ο τουρισμός και η «αγορά» της Μεγάλης Βρετανίας

Ο υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και κάλεσε τους Βρετανούς να επισκεφθούν τη χώρα μας και να απολαύσουν τις ομορφιές που προσφέρει όλο τον χρόνο.

Ερωτώμενος τέλος για τη βιωσιμότητα του τουρισμού, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού, με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα διασφαλίσει ότι ο ελληνικός τουρισμός θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο.

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ήδη ότι θα μετατρέψουμε τα νησιά μας σε ‘πράσινα νησιά’, ξεκινώντας από την Αστυπάλαια και τη Χάλκη. Στόχος μας είναι να αποτελέσει η Ελλάδα πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως: Τα νέα δεδομένα μετά την κοινωνική συμφωνία – Πώς θα αυξηθούν οι μισθοί με τις συλλογικές συμβάσεις
Σχετικά με το πότε θα εφαρμοστεί η συμφωνία, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι στις αρχές του 2026 έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή και ανοίγει ο δρόμος για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ»
«Με την γεμάτη τόλμη κυβέρνηση του Τραμπ οι σχέσεις ολοένα και βελτιώνονται, μαζί ΗΠΑ - Ελλάδα επεκτείνουν τις σχέσεις τους σε επίπεδο Άμυνας και Οικονομίας, ενώ Προωθούμε την Ελλάδα ως hub ενέργειας» λέει η πρέσβης των ΗΠΑ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 8
Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στις αβάσιμες κατηγορίες για λογοκλοπή στο βιβλίο του «Ρώμη» - «Πόσο δειλά ανθρωπάκια είναι αυτοί που μας βρίζουν»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπέβαλε ήδη μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στον λογαριασμό στο X που έκανε αυτή την κατηγορία
Άδωνις Γεωργιάδης 7