Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Σε λιγότερο από 20 λεπτά, η φωτιά πέρασε πάνω από την Πεντέλη

Για τη φωτιά στην βορειοανατολική Αττική και το πως κατάφερε να ξεφύγει μίλησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ απάντησε και στα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για τον αριθμό των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν στη φωτιά στην Αττική.

Αρχικά ο κ. Κικίλιας τόνισε πως οι καμένες εκτάσεις είναι λιγότερες από τα 80.000 στρέμματα που εκτιμά το Copernicus και στάθηκε στις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, οι οποίες συνέβαλαν στο να ξεφύγει το μέτωπο, παρά την πολύ γρήγορη επέμβαση της πυροσβεστικής.

«Οι ζημιές δεν είναι πολύ μεγάλες. Το πρώτο ελικόπτερο έσπευσε στα πέντε λεπτά και μετά άλλα τέσσερα ελικόπτερα. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθή η φωτιά. Μετά έφυγε. Μετά έγιναν ζώνες για να σταματήσει η φωτιά. Πρώτη προτεραιότητα ήταν να προστατεύσουμε τα σπίτια. Σε λιγότερο από 20 λεπτά, η φωτιά πέρασε πάνω από την Πεντέλη».

Αναφερόμενος στην τραγική απώλεια μίας γυναίκας στο Πάτημα Χαλανδρίου είπε: «Στην περιοχή εκείνη εκδόθηκε 112, οι συνάδελφοι της γυναίκας έφυγαν, για κάποιους λόγους η ίδια δεν έφυγε».

Για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη είπε: «Οι κρίσεις δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι ευπρόσδεκτη. Επιχειρησιακά, το πυροσβεστικό σώμα διέψευσε τον κ. Κασσελάκη που είπε ότι είδε μόνο τρία να πετάνε. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής έφτιαξε το νέο δόγμα. Εκείνος αποφασίζει πότε πετούν τα εναέρια μέσα. Αν θέλει να συνεχίσει έτσι ο κ. Κασσελάκης, ή οποιοσδήποτε άλλος, ας το κάνει μόνος του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα