Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας στους ΝΥΤ: Η Αθήνα αναγεννάται – Αισιοδοξία για την τουριστική σεζόν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι New York Times φιλοξενούν δήλωση του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, καθώς άρθρο για την τουριστική και πολιτιστική αναβάθμιση της Αθήνας.

Την αναβάθμιση και ανάπτυξη νέων ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και χώρων πολιτισμού, γαστρονομίας και διασκέδασης στην Αθήνα αναδεικνύουν σε άρθρο τους οι New York Times με τίτλο: «In Athens Creativity in Art, Food and More Rises». 

«Να μια έκπληξη: Ενώ οι Αθηναίοι ήταν αποκλεισμένοι λόγω της πανδημίας, βρισκόταν σε εξέλιξη μια δημιουργική επιχειρηματική δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα; Συνολικά 272 νέα εστιατόρια καθώς και εκατοντάδες ακόμη καφέ και μπαρ. Η πόλη απέκτησε επίσης 34 νέα ξενοδοχεία, διαθέτοντας 1.982 δωμάτια τα τελευταία δύο χρόνια. Επιπλέον, το πολιτιστικό τοπίο της ελληνικής πρωτεύουσας άνθισε, με μεγάλα εθνικά έργα να καρποφορούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ.

Οι ΝΥΤ φιλοξενούν επίσης δήλωση του Έλληνα Υπουργού Τουρισμού. Ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει ότι πράγματι συντελείται μια πολιτιστική αναγέννηση και αναβαθμίζεται η γαστρονομία, προσθέτοντας ότι η ανέγερση νέων ξενοδοχείων και η αναβάθμιση παλαιότερων αναδεικνύουν το νέο δυναμισμό της πόλης και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που είναι αισιόδοξος για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν.

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Αθήνα προσεγγίζει τον αντίστοιχο του 2019 και οι εικόνες που αντικρίζει κανείς σε πλατείες και κεντρικά σημεία της πόλης είναι ανάλογες με αυτές της περιόδου πριν την πανδημία.

NYT VasilisKikilias

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Αλλάζουν όλα στην Άμυνα για μια χώρα ισχυρή και ανθεκτική
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την απειλή του casus belli, την ανάγκη αμυντικής καινοτομίας, τη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και τη μετάβαση από την αγορά προϊόντων στις λύσεις επιχειρησιακών προβλημάτων
Νίκος Δένδιας
Τα πρόσωπα της «σκιώδους κυβέρνησης» του Αλέξη Τσίπρα – Οι έμπειροι, οι νέοι και ο TikToker αγροτοσυνδικαλιστής
Το επιτελείο πλαισιώνουν πανεπιστημιακοί, πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, επιστήμονες με διεθνή παρουσία και εκπρόσωποι της πραγματικής οικονομίας
Αλέξης Τσίπρας 40
Παππάς προς Φάμελλο: «Δεν ζήτησε κανείς εντολή για να κρυφτεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο βουλευτής του κόμματος ζητεί επαναξιολόγηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και σαφή οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα, θέτοντας ερωτήματα για τις αρμοδιότητες της ηγεσίας
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος