Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας στους ΝΥΤ: Η Αθήνα αναγεννάται – Αισιοδοξία για την τουριστική σεζόν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι New York Times φιλοξενούν δήλωση του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, καθώς άρθρο για την τουριστική και πολιτιστική αναβάθμιση της Αθήνας.

Την αναβάθμιση και ανάπτυξη νέων ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και χώρων πολιτισμού, γαστρονομίας και διασκέδασης στην Αθήνα αναδεικνύουν σε άρθρο τους οι New York Times με τίτλο: «In Athens Creativity in Art, Food and More Rises». 

«Να μια έκπληξη: Ενώ οι Αθηναίοι ήταν αποκλεισμένοι λόγω της πανδημίας, βρισκόταν σε εξέλιξη μια δημιουργική επιχειρηματική δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα; Συνολικά 272 νέα εστιατόρια καθώς και εκατοντάδες ακόμη καφέ και μπαρ. Η πόλη απέκτησε επίσης 34 νέα ξενοδοχεία, διαθέτοντας 1.982 δωμάτια τα τελευταία δύο χρόνια. Επιπλέον, το πολιτιστικό τοπίο της ελληνικής πρωτεύουσας άνθισε, με μεγάλα εθνικά έργα να καρποφορούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ.

Οι ΝΥΤ φιλοξενούν επίσης δήλωση του Έλληνα Υπουργού Τουρισμού. Ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει ότι πράγματι συντελείται μια πολιτιστική αναγέννηση και αναβαθμίζεται η γαστρονομία, προσθέτοντας ότι η ανέγερση νέων ξενοδοχείων και η αναβάθμιση παλαιότερων αναδεικνύουν το νέο δυναμισμό της πόλης και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που είναι αισιόδοξος για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν.

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Αθήνα προσεγγίζει τον αντίστοιχο του 2019 και οι εικόνες που αντικρίζει κανείς σε πλατείες και κεντρικά σημεία της πόλης είναι ανάλογες με αυτές της περιόδου πριν την πανδημία.

NYT VasilisKikilias

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας «οργώνει» τη χώρα και παίρνει τον δρόμο για τις κάλπες
Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ο κύκλος των επισκέψεων συνεχίζεται στη Μεσσηνία - Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 13.00 το Νοσοκομείο Καλαμάτας και θα συζητήσει με τους εργαζομένους στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας
«Η ευθύνη μας είναι να τα υπερασπιζόμαστε με σταθερότητα, ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα, συμμαχίες και τεκμηριωμένο λόγο, πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο» σημείωσε
Κυριάκος Μητσοτάκης 38
Νάντια Γιαννακοπούλου για την προσωπική επίθεση του Μακάριου Λαζαρίδη: «Ξεπέρασε το όριο της αντοχής μου»
«Είμαστε άνθρωποι και όταν είσαι άνθρωπος σημαίνει να πει ότι ξέρεις, έχεις όλες τις πτυχές. Σε οδηγεί πολλές φορές και στο να δακρύσεις. Δεν ντρέπομαι για αυτό»
Η Νάντια Γιαννακοπούλου δακρυσμένη μετά από καυγά με τον Μακάριο Λαζαρίδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα 8