Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Βασίλης Λυριτζής: Συλλυπητήρια από τον Αλέξη Τσίπρα

Βασίλης Λυριτζής: Συλλυπητήρια από τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Βασίλης Λυριτζής ξεχώρισε για το ήθος και την ανιδιοτέλειά του τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου, τα ξημερώματα της Τρίτης (02.04.2019).

«Ο Βασίλης Λυριτζής υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με αρχές και ευσυνειδησία. Για πολλά χρόνια η φωνή του ήταν η πρωινή μας συντροφιά. Όσοι είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν ξεχώρισαν το ήθος και την ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο γνωστός δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει στις 15:00 το απόγευμα της Τετάρτης, στο Α’ Νεκροταφείο.

Ο Βασίλης Λυριτζής ανήκε στη γενιά των δημοσιογράφων, που με πάθος διεκδικούν την έγκυρη ενημέρωση του κοινού, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας τη θλίψη και τα συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του καταξιωμένου δημοσιογράφου.

«Αποχαιρετούμε σήμερα με μεγάλη θλίψη το Βασίλη Λυριτζή που υπηρέτησε σε όλα του τα βήματα το δημοσιογραφικό λειτούργημα με συνέπεια, ήθος, εντιμότητα, πίστη στις ιδέες και τα ιδανικά του και με έντονο αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία. Ανήκε στη γενιά των δημοσιογράφων που με πάθος διεκδικούν την έγκυρη ενημέρωση του κοινού», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Η ευθύτητα, η αυθεντικότητα και το ιδιαίτερο χιούμορ που πάντα τον χαρακτήριζαν μένουν χαραγμένα στη μνήμη όσων τον γνώρισαν από κοντά και συνεργάστηκαν μαζί του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του φίλου και συντρόφου μου στην οικογένεια και στους οικείους του», κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ο Βασίλης Λυριτζής πορεύτηκε στον χώρο της ενημέρωσης με αξίες και αρχές που σήμερα σπανίζουν. Αντικειμενικός, ευφυής και πάντα αξιοπρεπής και μετριοπαθής. Η απώλειά του είναι μεγάλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο Βασίλης Λυριτζής ήταν ένας πολύ αξιοπρεπής και ποιοτικός δημοσιογράφος με τον οποίο έχω κάνει πολλές ουσιαστικές συζητήσεις. Λυπήθηκα πολύ για τον πρόωρο θάνατό του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», ήταν το μήνυμα που ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένα από τα καλύτερα παιδιά πέθανε το ξημέρωμα. Η δημοσιογραφία έγινε πιο φτωχή και η πρωινή ενημέρωση πιο βαρετή. Γιατί στον Βασίλη Λυριτζή άρεσε πραγματικά ο διάλογος, η διαφωνία, η γνώση, η έκπληξη. Φίλε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Κουράγιο στα παιδιά του και τη γυναίκα του», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο λογαριασμό του στο twitter, αποχαιρετώντας με αυτά τα λόγια τον Βασίλη Λυριτζή.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφέρει: «Η απώλεια του Βασίλη Λυριτζή προκαλεί θλίψη και αφήνει κενό στη Δημοσιογραφία. Υπήρξε υπόδειγμα ήθους στην άσκηση του λειτουργήματός του. Ήταν ένας αξιοπρεπής, μάχιμος και προοδευτικός πολίτης σε όλη του τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

«Για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή, το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του, στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Ανακοίνωσε εξέδωσε και η Ένωση Κεντρώων, την οποία αναφέρει: «Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή. Ο εκλιπών δημοσιογράφος υπηρέτησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Ο Βασίλης Λυριτζής ήταν φιλικός, δίκαιος με τους συνεργάτες του, αγαπούσε αυτό που έκανε, ήξερε να ενώνει και να μοιράζεται την όποια επιτυχία. Καλό ταξίδι Βασίλη».

«Βαρύς και αξεπέραστος για την οικογένειά του και τους αγαπημένους του ο απροσδόκητος θάνατος του Βασίλη Λυριτζή. Έφυγε ένας νέος και έντιμος άνθρωπος, συνεπής πάντα στις ιδέες και τις αρχές του που ασκούσε το λειτούργημα του με αξιοπρέπεια και ευθύνη. Υπόδειγμα για τη δημοσιογραφία και την κοινωνία. Τον αποχαιρετούμε με τιμή και αγάπη και στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των δικών του ανθρώπων» ήταν η δήλωση που έκανε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις