Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Βασίλης Σπανάκης: «Στη ΝΔ ξέρουμε πώς θα μειώσουμε τους φόρους»

Βασίλης Σπανάκης: «Στη ΝΔ ξέρουμε πώς θα μειώσουμε τους φόρους»

Τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία ανέπτυξε ο Βασίλης Σπανάκης, οικονομολόγος, πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον νότιο τομέα της Αθήνας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ: στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουμε την αγορά, έχουμε πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις συνθήκες της σημερινής οικονομίας και διαθέτουμε τους σωστούς ανθρώπους για να το εφαρμόσουν. Εμείς ξέρουμε πώς θα μειώσουμε τους φόρους. Εμείς ξέρουμε πώς θα φέρουμε επενδύσεις. Εμείς ξέρουμε πώς η οικονομία θα πάρει μπροστά στις 8 Ιουλίου», ξεκαθάρισε ο κ. Σπανάκης στέλνοντας μήνυμα ενότητας σε όλους τους Έλληνες.

«Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε μια συγκεκριμένη ατζέντα που λέει ότι είμαστε εδώ για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες. Το θέμα είναι να καταλάβουν οι πολίτες, ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στις Ευρωεκλογές ή στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ότι πρέπει να μας εμπιστευτούν. Η κακή οικονομική πολιτική που έχει επίπτωση στην τσέπη του καθενός, δεν έχει ούτε αριστερό, ούτε δεξιό πρόσημο, δεν είναι ούτε κόκκινη, ούτε πράσινη. Το ζητούμενό μας είναι να νιώσουν οι πολίτες ότι υπάρχει προοπτική να βελτιωθεί η οικονομική τους κατάσταση και να επιστρέψει η χαμένη τους αξιοπρέπεια. Οι Έλληνες δεν χάσαμε μόνο το εισόδημά μας, χάσαμε κυρίως την αξιοπρέπειά μας. Μιλάμε πια για μια Ελλάδα των επιδομάτων, ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για μια Ελλάδα της ανάπτυξης. Η ελληνική οικονομία πρέπει επιτέλους να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της και να κερδίσει ξανά την λέξη εμπιστοσύνη. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Να είστε σίγουροι!».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, ο Βασίλης Σπανάκης τόνισε την ανάγκη της χώρας για μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα φέρει την πολιτική και οικονομική αλλαγή: «Η άμεση παρέμβασή μας θα είναι μια σταθερότητα στη φορολογική πολιτική. Μόνο έτσι θα ξαναμπεί στο λεξιλόγιο του επιχειρηματία αλλά και του κάθε πολίτη η έννοια “προγραμματισμός”. Πρέπει οι Έλληνες να ξέρουν τι έχουν να πληρώσουν και κυρίως να πρυτανεύσει μια κοινή λογική που σήμερα δεν υπάρχει καθόλου. Υπάρχουν μόνο αδικίες και στρεβλώσεις, τις οποίες η ΝΔ θα αντιμετωπίσει με νομοθετήματα τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής της, γιατί είμαστε έτοιμοι. Σκοπεύουμε να επιβραβεύσουμε τη συνέπεια, δημιουργώντας το “λευκό μητρώο επιχειρήσεων”, για να νιώσει όποιος είναι συνεπής ότι το κράτος είναι κοντά του».

Σχολιάζοντας τις 120 δόσεις ο Βασίλης Σπανάκης τις χαρακτήρισε «επικοινωνιακό προεκλογικό πυροτέχνημα» και διευκρίνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα δύο μεγάλα προβλήματα της οικονομίας, την υπερφορολόγηση και την φοροδιαφυγή, όχι με τρόπους επικοινωνιακούς αλλά ουσίας.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι 120 δόσεις, αλλά «έως 120 δόσεις», μια λεπτομέρεια που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Τα νομικά πρόσωπα, οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να ανταποκριθούν, οι επιχειρηματίες λένε ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν να πληρώσουν. Μην ξεχνάμε ότι η φοροδιαφυγή δεν καταπολεμήθηκε και η έμμεση φορολογία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, είμαστε πρωταθλητές και στους δύο τομείς. Γι αυτό επαναλαμβάνω συνεχώς ότι εμείς και θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους και ξέρουμε πώς να το κάνουμε», είπε ενώ αναφερόμενος στην απόφασή του να είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον νότιο τομέα της Αθήνας, σχολίασε: «Προσωπικά μπαίνω σε αυτή τη μάχη γιατί πιστεύω ότι πρέπει να προσφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας, να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι σε όλους τους τομείς. Εδώ είμαστε και θα κριθούμε από το έργο μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις