Πολιτική

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα συλλυπητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τον θάνατο της

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Βαθιά λυπημένος” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση του για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

“Με θλίψη και σεβασμό η παγκόσμια κοινότητα αποχαιρετά την Βασίλισσα Ελισάβετ την Β΄, τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Τέτοιες απώλειες συνοδεύονται, συνήθως, από το συμπέρασμα ότι μαζί τους κλείνει μία ολόκληρη εποχή. Στην περίπτωση της Ελισάβετ, ωστόσο, κλείνουν πολλές εποχές”, αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Και συνέχιζει: “Ποτέ άλλοτε αρχηγός κράτους δεν είδε επί των ημερών του να αλλάζουν τόσο πολύ και τόσο γρήγορα η χώρα του και ο κόσμος. Γιατί η Βασίλισσα ανήλθε στο θρόνο της με τη Βρετανική Αυτοκρατορία να απλώνεται ακόμη στα πέρατα της γης. Και φεύγει από τη ζωή με το Ηνωμένο Βασίλειο να εισέρχεται σε μια πρωτόγνωρη, πολύ διαφορετική φάση της πολυκύμαντης ιστορίας του.

Επί της βασιλείας της, το βρετανικό κράτος και η κοινωνία του γνώρισαν πολλούς κυματισμούς. Ενώ η ίδια συνεργάστηκε αρμονικά με 15 πρωθυπουργούς, μεταξύ των οποίων και με προσωπικότητες που άφησαν τεράστιο αποτύπωμα στη διεθνή σκηνή. Και πάντοτε πορεύτηκε με μετριοπάθεια και με σωφροσύνη. Πιστή στις μακραίωνες συνταγματικές ρίζες της χώρας της.

Σε καιρούς που ο πλανήτης μετρά όλο και λιγότερες μοναρχίες, η Ελισάβετ πέτυχε να δώσει νέα πνοή στον θεσμό, συνυφαίνοντας την παράδοση με την ανανέωση. Τον κατέστησε, έτσι, πιο προσιτό στον λαό, όπως πιστοποιούν οι αντιδράσεις των ίδιων των Βρετανών. Γιατί η Βασίλισσα υπηρέτησε αυτό που συμβόλιζε η θέση της: την ενότητα του λαού της. Και αυτή είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη της.

Συμμετέχουμε με σεβασμό στη θλίψη των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου. Και απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στη βασιλική οικογένεια”.

Εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στον βρετανικό λαό, εκφράζει για την απώλεια της Βασίλισσας Ελισάβετ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτησή της στο Twitter. “Η βασιλεία της Βασίλισσας Ελισάβετ σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τονίζει ότι υπήρξε πραγματικός πυλώνας της χώρας της και έχει ανταμειφθεί με αγάπη και σεβασμό. Θα λείψει”, αναφέρει στην ανάρτησή της.

 

Ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια της μακροβιότερης βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ ΙΙ, εκφράζει σε ανάρτησή του μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως θα μείνει στην ιστορία για την αφοσίωση της στο καθήκον και στην προστασία της εικόνας της χώρας της οποίας ηγείτο για περισσότερο από επτά δεκαετίες.

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια της, την κυβέρνηση και τον λαό ενός από τους ιστορικούς φίλους και συμμάχους της Ελλάδας» επισημαίνει και εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του νέου Βασιλιά Καρόλου ΙΙΙ, γνωστού φίλου της Ελλάδας.

Σημειώνεται πως την ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών κοινοποίησε (retweet) στον λογαριασμό του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Χαρδαλιάς: «Μηδενική ανοχή και σε νομικό επίπεδο για τους υπαίτιους της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική»
Η Περιφέρεια Αττικής καταθέτει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας του εμπρησμού που φέρεται να τελέστηκε στις 31 Ιουλίου στη Βοιωτία
Η επόμενη ημέρα της φωτιάς στη Δυτική Αττική
Μιχάλης Χουρδάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μου πήρε το γραφείο στη Βουλή και όταν ρώτησα πού θα κάθομαι μου είπε στις σκάλες»
«Ένας βασικός λόγος που με διέγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ότι δεν δέχτηκα να κάνω χατίρια και χάρες σε ό,τι αφορά συνεργάτες, και όχι μόνο»
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
22
Στο Πόρτο Γερμενό σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι»
Έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του μόλις σβήσουν οι φωτιές και «κάτσει η σκόνη», διερωτώμενος ποιος είχε την ευθύνη του εναέριου συντονισμού στην Ψάθα και ποια πρωτόκολλα ίσχυαν
O Νίκος Ανδρουλάκης
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τις φωτιές: Αεροσκάφη Diamond παρέμειναν καθηλωμένα λόγω έλλειψης χειριστών
Κεντρικό σημείο της αντιπολιτευτικής επιχειρηματολογίας αποτελεί το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ», το οποίο είχε παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ως η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Πολιτική Προστασία
Πυροσβεστικό ελικόπτερο 7
Ο Αυγερινός τρολάρει την Καρυστιανού ενώ συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Από την «υφαρπαγή» στην… «απαγωγή» της ηγεσίας
Το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος καταγγέλλει «εσωτερική άλωση», ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης της απαντά με σαρκαστικό βίντεο, ενώ η Κατερίνα Μουτσάτσου, η Μαρία Ιωαννίδου και ο Τάκης Κοτσόργιος ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα
Μαρία Καρυστιανού και Θανάσης Αυγερινός
26
Στους πυροσβέστες στα Βίλια ο Στέφανος Κασσελάκης: «Τώρα είναι η ώρα και της βοήθειας και των ευθυνών»
Ο πρόεδρος των Δημοκρατών επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πυροσβέστες και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών
Κασσελάκης, πυροσβέστες, Βίλλια
Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βοιωτία: «Να σταματήσουμε να κλαίμε πάνω από τα καμένα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τις αποζημιώσεις και έθεσε ερωτήματα για τον εναέριο συντονισμό στη σύγκρουση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα
Ανδρουλάκης, Βοιωτία