Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Βατερλώ ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση – Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι “αυτοπαγιδεύτηκε” – Κίνδυνος για νέες περικοπές

Βατερλώ ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση – Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι “αυτοπαγιδεύτηκε” – Κίνδυνος για νέες περικοπές

– Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Λεόντειο Λύκειο στα Πατήσια από γονείς και φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης
– Σάλος από τις δηλώσεις του κ. Φίλη πως η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι “πενταροδεκάρες”
– Από τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα εισπραχθούν ούτε 100 εκατ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί 240 εκατ. ευρώ
– Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωσε πως για το 2016 πρέπει να βρεθούν και νέα ισοδύναμα

Αυτοκαταστροφικό αποδείχθηκε για την κυβέρνηση το θέμα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, κάτι που παραδέχθηκε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε σε αυτό το θέμα.

Όπως ανέφερε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος,τα χρήματα που θα εισπραχθούν από το μέτρο του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία δεν πρόκειται να υπερβούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κυβέρνηση το είχε προτείνει με στόχο τα 240 εκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπει πλέον το Μνημόνιο.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως ο στόχος αυτός δεν πρόκειται να επιτευχθεί με αποτέλεσμα ο ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης να παραδέχθηκε πως το 2016 θα πρέπει να βρεθούν και νέα ισοδύναμα ώστε να καλυφθεί ο στόχος των 240 εκατομμυρίων ευρώ.

Το μέγα ερώτημα ωστόσο είναι τι θα γίνει εάν δεν βρεθούν αυτά τα ισοδύναμα για το 2016 και η απάντηση είναι η γνωστή: και νέες περικοπές.

Την ίδια ώρα με τις νέες αυτές αποκαλύψεις για τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας εξακολουθεί και προκαλεί έντονες αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, αφού ωμά και κατηγορηματικά δήλωσε πως είναι πρόβλημα των γονιών που αποφασίζουν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά και όχι δημόσια σχολεία, όπως κάνει και ο ίδιος άλλωστε.

Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό ο κ. Φίλης αλλά προκάλεσε ακόμα περισσότερο την οργή χιλιάδων οικογενειών, λέγοντας πως η επιβολή 6% και 13% στον ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι “πενταροδεκάρες”.

Εν τω μεταξύ, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Λεόντειο Λύκειο στα Πατήσια, θέλοντας να διατρανώσουν ότι δεν αντέχουν καμία επιπλέον επιβάρυνση, ενώ εξετάζουν, όπως και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, και την προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ακύρωση του μέτρου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε