Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Βελκουλέσκου – Βαρουφάκης: Ούτε να σε βλέπω! Ξένοι στην ίδια πτήση

Βελκουλέσκου – Βαρουφάκης: Ούτε να σε βλέπω! Ξένοι στην ίδια πτήση

Ντέλια Βελκουλέσκου – Γιάνης Βαρουφάκης. Συναντήθηκαν αλλά έκαναν πως δεν… κατάλαβαν. Η πρώτη έκανε πως κοιμάται και ο δεύτερος ασχολούνταν (κλασσικά) με το λάπτοπ του. Κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα ούτε… κουβέντα.

Όλα έγιναν την Τρίτη (12.04.2016) όταν η Ντέλια Βελκουλέσκου, που δεν έκρυβε τη… νύστα της από τις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στο Χίλτον με την ελληνική κυβέρνηση, έφτασε στο αεροδρόμιο για να πάρει το αεροπλάνο και να φύγει από την Αθήνα (μέχρι να ξαναγυρίσει).

Ήπιε μια γρήγορη γουλιά καφέ στο VIP του αεροδρομίου και περίμενε να επιβιβαστεί, μαζί με τα υπόλοιπα μέρη του κουαρτέτου, στην πτήση της Aegean για το Μόναχο. Από εκεί, θα έπαιρνε άλλο αεροπλάνο για την Ουάσινγκτον, όπου τις επόμενες μέρες γίνεται η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ.

Αφού οι αεροσυνοδοί την καλωσόρισαν και της υπέδειξαν τη θέση Α1 στην business class, της πρόσφεραν τους Financial Times και έναν καφέ. Και εκεί που όλα έδειχναν να κυλούν… ρολόι, ήρθε η αναπάντεχη συνάντηση: μπήκε στο αεροπλάνο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Αυτό που περιγράφει ο ΒΗΜΑτοδότης μοιάζει λίγο με… ταινία. Κωμωδία… «Τα βλέμματα του Γιάνη και της Ντέλια διασταυρώθηκαν, αλλά έκαναν ότι δεν γνώριζε ο ένας τον άλλον. Ένας μορφασμός απορίας και δυσανασχέτησης εμφανίστηκε στο πρόσωπο της Ρουμάνας του ΔΝΤ όταν διαπίστωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης θα καθόταν δίπλα της. Οι επόμενες 2,5 ώρες πέρασαν με τον Γιάνη καθήμενο δίπλα στην Ντέλια και τους υπολοίπους εκπρόσωπους των δανειστών να τον κοιτάζουν αμήχανα. Έμαθα πως δεν αντάλλαξαν ούτε μια κουβέντα. Η Ντέλια έκανε ότι κοιμόταν, ο Γιάνης έβαλε ακουστικά και έπαιζε με το laptop του».

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε