Πολιτική

Βελόπουλος σε Μητσοτάκη: “Θεωρώ αυτονόητο να μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες ομογενείς”

Την πλήρη συμφωνία της Ελληνικής Λύσης στο θέμα της ψήφου των ομογενών, εξέφρασε ο Κυριάκος Βελόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, το απόγευμα της Παρασκευής (11.10.2019).

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Βελόπουλος είπε ότι θεωρεί αυτονόητο το ό,τι θα πρέπει να ψηφίζουν οι ομογενείς.

“Είμαι άνθρωπος της ομογένειας, γεννήθηκα στη Γερμανία και θεωρώ αυτονόητο οι Έλληνες ομογενείς να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να ψηφίζει ο κάθε ελληνοποιηθέντας Ιμπραήμ, Χασάν, Μεχμέτ και να μην ψηφίζει ο Έλληνας, ο Γιώργος, ο Νίκος, ο Σταύρος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε:

“Άρα λοιπόν, σε αυτό συμφωνούμε επί της αρχής. Στις λεπτομέρειες θα τα βρούμε βέβαιοι γι’ αυτό γιατί μας ενώνει ο κανόνας της λογικής. Οι ομογενείς είναι Έλληνες και πρέπει να τους δοθεί το δικαίωμα να ψηφίσουν”.

Βελόπουλος: Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Βελόπουλος είπε ότι εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τις απόψεις του κόμματός του και τόνισε:

“Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να μας καλέσει για να ορίσουμε τις κόκκινες γραμμές της χώρας μας απέναντι στην Τουρκία. Θα επιμείνουμε σε αυτό και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε. Αυτό που γίνεται τη στιγμή αυτή είναι βαρβαρότητα. Κόβουν κεφάλια ανθρώπων, τα επιδεικνύουν στις κάμερες, τα ανεβάζουν στα social media και είναι ντροπή, για όλον τον πολιτισμένο κόσμο να ανέχεται αυτή τη βαρβαρότητα”.

[read4more]

Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε πως δεν συζητήθηκε κατά τη συνάντηση το θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Ελληνική Λύση, είπε ο κ. Βελόπουλος, έχει την πρότασή της και θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, όχι όμως επειδή σηματοδοτεί ιδεολογίες.

“Πρέπει όμως κάποια στιγμή να καταλάβουμε στην Ελλάδα ότι δε μπορεί ένα αριστερό κόμμα να ψηφίζει ένα δεξιό πολιτικό για πρόεδρο και ένα δεξιό κόμμα έναν αριστερό, όχι όμως πολιτικό ή κομματικό πρόσωπο που σηματοδοτεί άλλου ιδεολογίες Πρέπει να βρούμε τον καλύτερο Έλληνα πρεσβευτή της χώρας μας στο εξωτερικό”.

Ερωτηθείς τέλος, γιατί η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ήταν σύντομη, ο κ. Βελόπουλος απάντησε.

“Εγώ δεν είμαι πολιτικός με τη στενή έννοια του όρου για να αμπελοφιλοσοφώ, Είμαι πολιτικός και επιχειρηματίας. Ο επιχειρηματίας ξέρει ότι το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν και ο χρόνος είναι χρήμα. Αφού συμφωνούμε, δεν θα συζητάμε για τις εντυπώσεις. Συμφωνούμε και προχωρούμε παρακάτω”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 13
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία