Πολιτική

Βενιζέλος: Το δημοψήφισμα πιθανότατα θα ανακληθεί


Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Με ανησυχούσε έντονα η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ δαπανούσε, επί τέσσερις σχεδόν μήνες, πολύτιμο εθνικό χρόνο λέγοντας προφανή ψέμματα, με τον ίδιο κυκλικό ρυθμό κάθε εβδομάδα», σημειώνει ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Capital σε άρθρο του με τίτλο: «Είναι πλέον ζήτημα εθνικής υπόστασης και δημοκρατίας». Προσθέτει ότι «βαδίζουμε προς μια συμφωνία που βεβαίως εντάσσεται απολύτως στη λογική και το νομικό πλαίσιο του μνημονίου 2 και συνιστά τον προθάλαμο του μνημονίου 3».

Ο κ. Βενιζέλος αποδίδει κομματική σκοπιμότητα που κυριάρχησε επί της υποχρέωσης προστασίας του εθνικού συμφέροντος και, όπως λέει, ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός δεν έχει μόνο ηθικοπολιτική απαξία αλλά και μεγάλο οικονομικό κόστος.

«Μέσα σε δυο ημέρες το ζητούμενο για τον κ. Τσίπρα δεν είναι ένα υπερήφανο “όχι” στο δημοψήφισμα, αλλά μια άμεση συμφωνία! Την ίδια στιγμή που ζητάει να απορριφθούν στο δημοψήφισμα οι όροι του “μνημονίου 2,5” , υποβάλλει απεγνωσμένα αίτημα για “μνημόνιο 3”, όχι πλέον μέσω του EFSF, αλλά μέσω του διαδόχου οργανισμού, του ESM. Αυτό προϋποθέτει όμως όρους ίδιους, αν όχι σκληρότερους. Το δημοψήφισμα πιθανότατα θα ανακληθεί. Αυτό πρέπει να γίνει. Αυτό όμως είναι κατά κράτος πολιτική ήττα της κυβέρνησης. Αν το δημοψήφισμα διεξαχθεί το “ναι” θα επικρατήσει και η κυβέρνηση θα απωλέσει τη νομιμοποίηση της. Αν επικρατήσει το “όχι”, η κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειριστεί τον απόλυτο εγκλωβισμό της σε μια επιλογή που οδηγεί στην οικονομική καταστροφή της χώρας και στη διάλυση του κοινωνικού ιστού», υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τασούλας για τους δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο: «Η απώλειά τους υπενθυμίζει το βαρύ τίμημα όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στο Πυροσβεστικό Σώμα
Κωνσταντινος Τασούλας
Χαρακόπουλος για Συνταγματική Αναθεώρηση: Άρνηση συναίνεσης ακόμη και για την προστασία της γλώσσας και της σημαίας
Ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας προειδοποιεί ότι στην επόμενη Βουλή μπορεί να μην υπάρχουν οι αναγκαίες πλειοψηφίες και επαναφέρει τον στόχο της αυτοδυναμίας ως εγγύηση πολιτικής σταθερότητας
Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νέα Δημοκρατία