Πολιτική

Βενιζέλος για Novartis: Βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνωμοσία κατά των θεμελιωδών θεσμών και αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος

Με σκληρή δήλωση σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το αίτημα κατάθεσης από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Βενιζέλος προσερχόμενος σε εκδήλωση του ekyklos για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ τόνισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Πρόσθεσε ακόμη ότι «βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνωμοσία κατά των θεμελιωδών αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος» η οποία «δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη» γιατί «αφορά τον πυρήνα της Δημοκρατίας και την δυνατότητα της χώρας να αποκτήσει εθνική στρατηγική».

Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η εξής:

«Χαίρομαι γιατί τελείωσε η φάση του παρασκηνίου, της μυθολογίας, και των επιλεκτικών διαρροών και περνάμε στη φάση των δημόσιων διαδικασιών, αρχικά στη Βουλή και εφόσον χρειαστεί στις αίθουσες των ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων. Τώρα θα αποκαλυφθεί ότι πράγματι βρισκόμαστε απέναντι στο μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνομωσία κατά των θεμελιωδών αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Μιλάω ακριβολογώντας και παρακαλώ να το κρατήσετε. Αυτό που έχει γίνει, είναι μια επίθεση κατά των προσώπων που συγκροτούν την αντιπολίτευση την πολυφωνία και τον ορθό λόγο- αναφέρομαι πρωτίστως σ΄ αυτές τις αξίες που εκφράζω κι αγωνίζομαι, αναφέρομαι βεβαίως και σε άλλους χωρίς να εξειδικεύω. Δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο γιατί αφορά τον πυρήνα της Δημοκρατίας και την δυνατότητα της χώρας να αποκτήσει εθνική στρατηγική.

Έχει χρησιμοποιηθεί η Δικαιοσύνη, ως όργανο, και θα χρησιμοποιήσουμε τις διαδικασίες, τους θεσμούς και τις εγγυήσεις του Συντάγματος, του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής νομοθεσίας για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η αλήθεια για την υπόθεση Νοvαrtis βεβαίως και πρέπει να αποκαλυφθεί. Είναι κάτι που αφορά το ποινικό δίκαιο κι όποιος είναι ένοχος πρέπει να εντοπιστεί και να αποκαλυφθεί. Αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά στο έγκλημα που έχει συντελεστεί με την συνωμοσία εις βάρος των θεσμών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 35
Ο 20λογος του Αλέξη Τσίπρα: Η στρατηγική της ανατροπής, το οικονομικό πρόγραμμα και η υπόσχεση για ένα «σοκ εντιμότητας»
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί ο «20λογος» του να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως πρόγραμμα διακυβέρνησης και ως συμβόλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και να ενώσει την κοινωνική ατζέντα με τη θεσμική υπόσχεση
Αλέξης Τσίπρας 31
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 37
Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Βαρθολομαίο να στεφανώσει Κωνσταντίνο και Σάκκαρη τον Σεπτέμβριο του 2027: «Ίσως, αν έχω υγεία, θα δούμε»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλυψε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τον γάμο, ο οποίος προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του προσεχούς έτους
Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
180
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Με πρωταγωνιστές τη Ρένα Δούρου, τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, η Κουμουνδούρου εγκαινιάζει νέα επικοινωνιακή καμπάνια, επιχειρώντας να αντιστρέψει την εικόνα αποσυσπείρωσης
Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
82